Megtorlás (2017)

Hirdetés

Martin Koolhoven holland rendező filmje, Dakota Fanning, Guy Pearce és Kit Harington főszereplésével. Egy holland western, ahogy a direktor jellemezte.

Megtorlás teljes film

 

Magyar cím:  Megtorlás
Eredeti cím: Brimstone
Műfaj: misztikus, thriller, western
Mozipremier (USA): 2017. március 10.
Mozipremier (Magyar): 2017. november
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Martin Koolhoven
Forgatókönyvírók: Martin Koolhoven
Filmstúdió: N279 Entertainment, Backup Media, Film i Väst

 

Megtorlás története:

Liz (Dakota Fanning) egy igazi tisztajellem, az élete azonban nem egyszerű. Főleg akkor, amikor megjelenik a bosszúálló prédikátor (Guy Pearce), aki mindenáron szeretne beteljesíteni vélt nemezisét. Liz viszont nem egy elveszett lány, hisz abban, hogy talpraesettségével biztosíthatja lánya számára a boldog jövőt.

Egy emberfeletti erővel rendelkező lány és egy szörnyűséges prédikátor küzdelmét követhetjük nyomon a Megtorlás című filmben.

Szereplők:

Kit Harington, Carice van Houten, Dakota Fanning, Guy Pearce, Paul Anderson, Emilia Jones, William Houston, Naomi Battrick, Carla Juri, Ivy George, Vera Vitali, Jack Roth, Tygo Gernandt, Jack Hollington, Bill Tangradi

Képek, plakátok:

Előzetesek, videók, TV spotok:

Érdekességek:

A film már év elején bemutatkozott néhány fesztiválon. A megítélése vegyes volt. A RottenTomatoes értékelői egy időben 32%-osra osztályozták Martin Koolhoven alkotását. Ennek ellenére a Velencei Filmfesztiválon vastapsot kapott azoktól, akik látták. Emellett pedig az Arany Oroszlán díjért is versenyben volt a Megtorlás.

A Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon szintén bemutatkozott, az ottani visszhangok kifejezetten pozitívak voltak.

A film forgatásai Európában zajlottak. Holland a rendező, de a stáb ennek ellenére több országban is megfordult. Magyarországon, Spanyolországban, Németországban és Ausztriában is forogtak a kamerák. A munkálatok még 2015. június 15-én kezdődtek meg.

A film meglehetősen sokáig készült. Koolhoven hét évnyi munkájába telt míg teljes egészében elkészítette a saját szkriptje alapján a Megtorlást. A forgatókönyv megírása maga 3,5 év volt. Két év azzal ment el, hogy a megfelelő anyagi hátteret összeszedték. Az előkészítés, a forgatás és az utómunkálatok pedig másfél évet vettek igénybe.

A női főszerepet eredetileg Mia Wasikowska kapta volna. Ám a színésznő később nem tudta vállalni. A rendező ekkor döntött úgy, hogy Dakota Fanning lesz a kiválasztott Liz szerepére. Egyébként nem is Wasikowska az egyetlen, aki szerepet mondott le. Robert Pattinson is játszott volna a Megtorlásban. A színész azonban néhány héttel a forgatások megkezdése előtt volt kénytelen lemondani a szerepet. Ezt először Guy Pearce-nek mondta el, a rendező már Pearce-től tudta meg, hogy van egy kis gond. Koolhoven viszont nem esett kétségbe, szólt Kit Harington-nak, aki ugyan éppen nyaralni volt, de úgy döntött, hogy megszakítja a pihenőt és munkába áll.

A forgatások alatt szerelem is szövődött. Carice van Houten és Guy Pearce estek egymásba. Azóta már a közös gyermekük is megszületett.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE