Megvan a Riddick 4 forgatókönyve?

0
2

Vin Diesel az Instagramon posztolta, hogy elég jól áll a Riddick 4. részének szkriptje, már tényleg csak néhány részlet van hátra.

Riddick 2000 óta van jelen a filmrajongók életében, természetesen az elmúlt két évtizedben mindig Vin Diesel alakításában mutatta meg magát az antihős karakter. Persze ez az időszak, tegyük hozzá, 3 filmet jelentet. 2004-ben jött a második fejezet, majd Vin Diesel folyamatos kardoskodásának köszönhetően végül 2013-ban csak elkészülhetett a harmadik felvonás is.

A stúdió lelkesedésének csökkenése mondjuk a bevételi adatokat sasolva, azért érthető. Az első film 23 millióból készült és 53 milliót hozott a konyhára, ami nem rossz eredmény. A következő filmre így már 100 millió dolláros gyártási költséget sikerült kiimádkozniuk a készítőknek, ám a 115 millió dolláros bevétel miatt hatalmas bukta lett a film. Annak ellenére, hogy Riddick történetének igenis van rajongói bázisa és nem csak Vin Diesel és barátai.

2013-ban a Universal végül csak rábólintott az újabb részre, de 38 millió dollárnál meghúzták a költségeket, nekik lett igazuk, hiszen ez a film 98 millió dollárra volt jó, leginkább a nemzetközi bevételeknek köszönhetően hozott a konyhára, hiszen hazájában elég gatya bevételi adatokat produkált.

A negyedik részt pedig évek óta fejlesztik, természetesen Vin Diesel továbbra is keményen üti a vasat, bár nyilván az elmúlt időszakban számos más projektje is volt, így a Riddick-sztori talán kicsit hátrébb került a rangsorba, de nem lett elfelejtve. Nos, most ez a forgatókönyv áll elég jól.

Sőt, kiderült az is, hogy Riddck 4: Furya néven kerülhet majd a tervek szerint a mozikba.

Egyelőre ennyit tudunk, arról nem érkeztek információk, hogy a forgatások esetleg mikor kezdődhetnek el és a premierdátummal kapcsolatos tervek is képlékeny, ami persze jelenleg érthető.

Vin Diesel naptárát ismerve, azért kérdés, hogy mikor juthat erre idő. A tizedik Halálos iramban filmet, ha minden igaz még le kell forgatni, de az Avatar 2. részében is van érdekeltsége és ha jófejek vagyunk a Galaxis őrzői 3. részét is idevehetjük, hátha Groot picit közlékenyebb lesz. Ja, és akkor a Bloodshotról nem is ejtettünk szót, amivel kapcsolatban persze hivatalos infónk nincs, de nem volna badarság folytatni. A bevételi adatok mondjuk nem alakultak jól, de mint tudjuk a járvány már az életünkbe férkőzött a premier idején.