Mélyponton a The Walking Dead nézettsége

Hirdetés

Nem hozott túl betyáros számokat a The Walking Dead 9. évad 1. része. Az évadnyitót 6,1 millióan nézték, ami soknak tűnik, de a sorozat életében komoly mélypontnak nevezhető.

Az előző évad premierjére baromi sokan voltak kíváncsiak. A 8. évad 1. részét 11,4 millióan nézték – más kérdés, hogy azt követően azért megkezdődött a lemorzsolódás, ám még az is mindig a most elért 6,1 millió néző fölött volt. A sorozat történetében mindösszesen a legelső részt nézték kevesebben, de azt sem sokkal.

Kistúlzással azt is mondhatjuk, hogy minden második néző lemondott a sorozatról.

Na persze, mielőtt a vészharangokat kezdjük kongatni, azért van még néhány adat, amelyet a téma kapcsán érdemes lehet megemlíteni. Az 50 év alatti korcsoportot vizsgálva például az Agymenők új évadának nyitórészét is 40 %-kal kevesebben nézték a CBS-en, de más sorozatok esetében is lehet kisebb-nagyobb visszaesésről beszámolni, ami talán a televíziós szokások alakulását is jelzi. Az AMC ráadásul úgy fogalmazott, hogy ők sem aggódnak, ugyanis a streamingszolgáltatásuk keretében sokan nézték a szériát, rekord feliratkozót emlegetnek – bár konkrét számot nem árultak el.

Másrészt pedig a The Walking Dead pedig még így is az AMC legnézettebb műsora.

Az viszont érdekes lesz, hogy ez a nézettség, hogy alakul a folytatásban. Jó eséllyel növekedni nem fog. Ráadásul talán szubjektív vélemény, de a 9. évad 1. része nem is volt az a fajta, ami különösebben kiverte volna a biztosítékot.

A folytatás előzetesét itt találod.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE