Mi a helyzet az 1990-es Az színészeivel?

Hirdetés

Az oké, hogy most Az lázban ég a világ. Stephen King regényének új feldolgozása parádés siker, de mi a helyzet az eredeti filmmel? Egészen pontosan a szereplőkkel? Ennek járunk most a végére.

A Screenrant készített egy szerintünk hiánypótló cikket azzal kapcsolatban, hogy jelenleg mi is a helyzet az 1990-es tévéfilmes Az feldolgozás szereplőgárdájával. Annyi biztos, hogy Tim Curry nevét megjegyeztük, hiszen legyen bármilyen is minőségileg az első Az film, azért Curry alakítása elég remekre sikeredett. Viszont több színész is ott volt a filmben, akikre talán már kevésbé emlékszünk. Elevenítsük fel egy kicsit a dolgokat.

John Ritter – Ben Hanscom

Az - 1990

Szegény John Ritter már nincs köztünk. Még 2003-ban hunyt el, mindösszesen 54 éves volt. Leginkább tévésorozatokból és tévéfilmekből lehet ismerős, habár a Talpig zűrben főszerepében is láthattuk őt. A Three’s Company című sorozatban nyújtott alakításért Golden Globe díjra is jelölték, több alkalommal, egyszer ő vitte el a szobrocskát.

Jarred Blancard – Henry Bowers (fiatalként)

Az - 1990

A beszámolók szerint Jarred Blancard nagyon durván meggyőző alakítást nyújtott a meghallgatásokon, ezért rögvest megkapta a fiatal Henry Bowers szerepét. A színészt később leginkább TV-sorozatokban láthattuk, például A holló tévés feldolgozásában is. Jelenleg Vancouver-ben él és függőségi tanácsadóként dolgozik. Ezen a téren saját tapasztalatai is akadnak, hiszen jó ideig az alkohol rabja volt.

Richard Masur – Stanley Uris

Az - 1990

Richard Masur nem csak az Az-ból lehet ismerős. Annak idején John Carpenter A dolog című filmjében is felbukkant. Ott volt még a kockázatos üzletben vagy 2001-ben A Baseball-barátokban. Jelenleg is színészkedéssel foglalkozik, leginkább tévésorozatokban bukkan fel.

Tim Reid – Mike Hanlon

Az - 1990

Tim Reid nem futott be nagy karriert, talán nem is igazán ismerős máshonnét az arca. Igaz kétszer jelölték Emmy-díjra, az Ikercsajok című sorozatban kapott szerepet. A színészkedés viszont még a mai napig az élete része. Nem rég fejezte be a Crushed című tévéfilm forgatásait.

Dennis Christopher – Eddie Kaspbrak

Az - 1990

Christopher arca ismerős lehet. A Deadwood sorozatban és a Pszichozsaruban is ott volt. Leginkább azonban az a fajta fickó, akiről talán tudod, hogy láttad, de nem tudod, hogy hol. A Fogságban vagy a Django elszabadul című filmben is ott volt, de kisebb epizódszerepben sok más helyen is láthattad őt az elmúlt években.

Harry Anderson – Richie Tozier

Az - 1990

Tozier megformálója a Cheers és a Night Court sorozatokból lehet ismerős. Igaz egy alkalommal a Mesék a kriptából sorozat egyik epizódjában is kapott szerepet. Manapság meglehetősen kevés filmes vagy tévés szerepet vállal, de olykor látni itt-ott.

Emily Perkins – Beverly Marsh (fiatalként)

Az - 1990

Perkins arca elsősorban talán az Odaát rajongóknak lehet ismerős. Becky-ként tűnt fel a sorozatban, de láthattuk az X-aktákban vagy A halottkém című sorozatban is. A mai napig feltűnik itt-ott, igaz leginkább kisebb szerepekben találkozhat vele a közönség.

Annette O’Toole- Beverly Marsh

Az - 1990

Talán Anette O’Toole karrierje nevezhető a legsikeresebbnek az 1990-es Az stábjából. Ott volt a Smallville sorozatban, a 48 órában és a Superman 3. részében is. 2004-ben az Egy húron című filmben a Legjobb betétdal kategóriában Oscar-díjra is jelölték.

Jonathan Brandis – Bill Denbrough (fiatalként)

Az - 1990

Brandis az 1990-es években meglehetősen sikeres gyerekszínész volt. Nem csak az Az-ban, hanem több más filmben és sorozatban is szerepet kapott. 2003-ban azonban nagyon fiatalon, 27 évesen lett öngyilkos.

Richard Thomas – Bill Denbrough

Az - 1990

Sorozatforonton Thomas elég foglalkoztatott. Legutóbb a Foglalkozásuk: amerikai-ban volt ott, de a Különleges ügyosztályban is láthattuk. Két alkalommal Golden Globe-díjra is jelölték őt.

Seth Green – Richie Tozier (fiatalként)

Az - 1990

Seth Green gyanítom az a fazon, akit nem kell bemutatni. Anette O’Toole mellett a másik legsikeresebb színész a stábból. Több mozifilmben és tévéfilmben is ott volt. Manapság a Family Guy-on dolgozik hangadóként. Chris Griffinnek kölcsönzi orgánumát.

Tim Curry – Pennywise

Az - 1990

Tim Curry, mint Pennywise komoly népszerűségre tett szert. Rengeteg filmben és sorozatban láthattuk őt. Ezeket felsorolni is nehéz. Állítólag egy időben szóba volt, hogy az új feldolgozásban is életre kelti Pennywise karakterét, ám akkoriban úgy tudni, hogy nem örvendett tökéletes egészségi állapotnak, így mégsem lett semmi a dologból.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE