Mi lesz veled Alien?

Hirdetés

Ridley Scott legutóbbi Alien filmje nem a várakozásoknak megfelelően szerepelt a mozikban, így a folytatás kérdése a mai napig a levegőben lóg. Ráadásul mivel a jogok a Disneyhez kerültek, így jó kérdés, hogy lesz-e egyáltalán valami ebből a sztoriból!

Ridley Scott 2012-ben tért vissza az Alien világába a Prometheus című filmmel. A rendező szándékosan egy kicsit mást akart alkotni, egy ugyanazon univerzumban játszódó, de teljesen más megközelítésű sztorit álmodott a vászonra.

Ezért pedig meg is kapta a magáét. A Teremtők kalandja nem annyira mozgatta meg a közönséget. Illetve ez így nem igaz, de a hardcore rajongók Xenomorphokat követeltek.

Scott aztán az Alien: Covenant esetében igyekezett ezt megadni és a sztori ismét visszakanyarodott ebbe az irányba. Azonban Ridley Scott sosem titkolta azt, hogy visszatérne a Teremtőkhöz és akár a két filmes sztori között is felfedné az összefüggést, egy harmadik alkotással elvezetne minket az első Alien-filmhez.

Igen ám, de a Covenant nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. A jegypénztáraknál kicsit gyengén teljesített, így a 20th Century Fox nem adott rögvest zöld lámpát a folytatásnak. Sőt, ez a mai napig nem történt meg. A helyzet pedig azért is érdekes, mert a Fox időközben a Disneyé lett, így aztán nagykérdés, hogy az új stúdió mihez akar kezdeni a történettel.

Korábban lehetett arról olvasni, hogy esetleg egy sorozat lehet a megoldás, de lehet a Disney ezt sem szeretné. Ők maguk ez ügyben még nem sokat nyilatkoztak. Ám a felvetések között van jó néhány, amely szerint a Disney nem fog 18-as karikás filmeket és R-es besorolású alkotásokat készíteni, ezeket a sztorikat leépítik. Ugyanakkor, ha jól rémlik a stúdió egyik fejese azért korábban pedzegette azt, hogy talán kár volna veszni hagyni azokat a sztorikat, amelyek habár R-es korhatár besorolás alatt vannak, de nagyon működnek – a Foxnál pedig jó néhány ilyen tartalom van. Akkor pedig felmerült, hogy a Fox leányvállalatként maradhatna akár ezen a vonalon is. Konkrétum viszont nincs.

Az Empire nem régiben mindenesetre egy cikkben azt feszegette, hogy olvasták John Logan forgatókönyvét, ami a következő Alien film szkriptje. Ez ugye nem is meglepő, hiszen Ridley Scott már a Covenant bemutatója előtt is jelezte, hogy a könyv kész, tudják mit akarnak filmre vinni. Az Empire szerzője pedig a látottak alapján is azt erősíti meg, amit Scott is pedzegetett. Az új forgatókönyv ugyanis visszatérne a Teremtőkhöz, ugyanakkor egy olyan bolygó is feltűnik benne, ami jó eséllyel az LV-426. A kérdés már csak az, hogy Scottnak egyáltalán lesz-e lehetősége újabb Alien filmet készíteni.

Nem beszélve arról, hogy az egykor Neill Blomkamp nevével emlegetett Alien 5 megvalósul-e, amelyben Sigourney Weaver is visszatért volna. Ez utóbbit mondjuk már talán több mint egy éve a süllyesztőbe tették. Felvetés szintjén viszont érdekes lehet, hogy egy másik klasszikus visszatérése, szintén egy női főhőssel nagyon jól sült el. Igaz ahhoz a Disneynek semmi köze. Igen, a Halloweenre gondolok.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE