Michael Biehn szerint is lesz Alien 5

Hirdetés

Nem olyan régen Sigourney Weaver elég biztató infókkal szolgált a Neill Blomkamp tervei alapján készülő Alien 5-tel kapcsolatban. Most pedig Michael Biehn is úgy nyilatkozott, hogy amennyire tudja tényleg lesz valami a filmből.

Szerintem nem túlzás azt állítani, hogy amikor néhány éve Neill Blomkamp rendező bejelentette, hogy zöld utat kapott és hivatalosan is elkészítheti az Alien 5. részét, akkor felrobbant az internet.

A direktor lázas munkába kezdett és hamar leszögezte, hogy mindenképpen egy olyan Alien filmet szeretné a vászonra álmodni, amelyben Sigourney Weaver és Michael Biehn is visszatérhetnek. A két színész erre rá is bólintott. Jött egy-két koncepciós rajz, Blomkamp pedig ha óvatosan is, de nyilatkozni kezdett a terveiről.

Viszont aztán nem sokkal később kiderült, hogy Ridley Scott Promtheus folytatást készíthet. Ráadásul  addig-addig tervezgetett a sokat tapasztalt zseniális rendező, hogy odajutott, egy egészen közvetlen előzményfilmet készít az első Alien-filmhez.

A Fox persze zöld utat adott ennek a projektnek, ám ezzel együtt behúzták a Blomkamp-féle Alien projekt vészfékjét. Az a baj, hogy belegondolva érthető a dolog. Badarság volna pár hónapon belül vagy 1-2 év alatt két Alien filmet is a mozikba küldeni. Pláne, hogy az egyik előzményfilm, a másik meg a második és harmadik rész között játszódna. Másrészt viszont szomorú is, hiszen Blomkamp Alien-jét legalább annyira vártuk, mint a Prometheus folytatást. Sőt. Talán Sigourney Weaver és Michael Biehn neve is csábítóbban hangzott, mint Michael Fassbender-é.

Sigourney Weaver azonban nem túl régen egy interjúban az Alien 5-tel kapcsolatos tervekről beszélt. Most pedig színésztársa, Michael Biehn volt az, akit sikerült mikrofonvégre kapni. A színész elmondta, hogy ő is úgy tudja, hogy tényleg lesz valami a projektből. Habár pontos időponttal nem tudott szolgálni.

Biehn a Forbs magazinnak azzal érvelt, hogy nem volna fair a Fox-tól, ha nem adnák meg Sigourney Weaver-nek a lehetőséget, hiszen pontosan tudják, hogy mennyire szeretné elkészíteni az Alien 5. részét. Majd hozzátette, hogy biztos benne, hogy előbb-utóbb elkészül a film és abban is, hogy Weaver és ő maga is szerepet kap benne. Sőt hozzátette, hogy egy új Newt is felbukkanhat, aki 26-27 év körüli és nagyon hasonlít Jennifer Lawrence-re.

Ezzel nem tudni, hogy újabb pletyka hadjáratot akart-e beindítani. Az viszont biztos, hogy ha Jennifer Lawrence szerepet kapni az Alien 5. részében az menő húzás lenne.

Biehn végül hozzátette, hogy amikor legutóbb erről beszélt Sigourney Weaver-rel, akkor azt mondta neki a színésznő, hogy még mindig ügyködnek az előkészületeknek a rendezővel.

Így legyen. A baj, hogy a Fox egyelőre mélyen hallgat ezzel a témával kapcsolatban.

Az új Prometheus film forgatásai egyébként befejeződtek. Sőt Michael Fassbender szerint igazán félelmetesre sikerült az Alien: Covenant címen elkészült alkotás.

Megosztom:Share on Facebook23Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE