Jön Perchta anyó, a karácsonyi boszorkány

Hirdetés

Úgy tűnik, hogy a 2017-es év sem fog eltelni vadonatúj karácsonyi horrorfilm nélkül. Ez alkalommal a britek biztosan szállítanak egy produkciót. A Mother Krampus egy német városi legendát helyez a középpontjába, Perchta anyó meséjét.

Habár a karácsonyt szeretjük a szeretet ünnepeként emlegetni, illetve ha bevásárlóközpontot üzemeltetünk, akkor anyagi szempontból beárazni a dolgokat. Az ünnepkörhöz viszont megannyi rémséges történet is kapcsolódik. Nem feltétlen a gyilkos télapókra és az életre kelő fenyőfákra gondolok, amelyek már kvázi modernkorunk, a horrorfilmek vívmányai. Hanem a régi mesékre. A Fekete Péterekre, krampuszokra is hasonlókra.

Ausztriában és Németországban a karácsony szörnyűséges velejárója Perchta anyó, aki tulajdonképpen egy gusztustalanul gonosz krampusz. Illetve a története szerint képes ő jutalmazni is, viszont, ha kell, akkor büntet. Mindezt december 25-én vitelezi ki. Prechta anyó a jó gyerekeket ajándékokkal lepi meg, a rosszak belső szerveit viszont szemétre cseréli. Na nesze neked boldog karácsony. Ez utóbbi okán inkább gonosz boszorkányként tartják őt számon.

Nos a Mother Krampus című filmnek ez a karakter lesz a központi figurája. A német városi legenda kerülhet előtérbe, ami azért is nevezhető üdvösnek, mert talán kevés az a horrorfilm, ami ezt a sztorit dolgozza fel. Így hirtelen nem is tudnék másikat említeni.

Scott Jeffrey forgatókönyvéből James Class készített filmet, akinek szinte bemutatkozó alkotása lesz a Mother Krampus. Azért csak szinte, mert szeptemberben mutatják be a House on Elm Lake című horrorját. A címét vizsgálva az mondjuk kevésbé sugall eredetiséget.

A főbb szerepekben Claire-Maria Fox, Faye Goodwin, Tony Manders és Tara MacGowran tűnik majd fel, akik talán mind ismeretlenek a magyar néző számára.

Őszinte leszek, a Mother Krampus előzetes nem az a fajta, amitől eldobod majd az agyat. Viszont olyan bűnrossznak sem tűnik. A film a tervek szerint október elején jelenik meg az Egyesült Királyságban.

Mother Krampus előzetes:

Megosztom:Share on Facebook23Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE