Kedvcsinálón a Mr. Mercedes sorozat

Mr. Mercedes teaser előzetes érkezett. Teljes értékű trailernek még túlzás volna nevezni, inkább amolyan rövidke werk, amelyben kicsit a kulisszák mögé leshetünk be, de néhány képsort is elcsíphetünk.

Stephen King történetei szerencsére 2017-ben sem hagynak majd minket nyugodni. Egyrészt érkezik A köd című történetből kreált sorozat, másrészt pedig a Mr. Mercedes kaland is széria formában elevenedik meg.

Utóbbinak az AT&T nevű csatorna ad otthont, a premier pedig augusztus 9-én esedékes. Ez a dátum sajnos még odébb van, de hamarosan talán az első előzetes is megérkezik. A mostani inkább amolyan Mr. Mercedes teaser előzetes, hiszen rövid is, valamint amolyan werkként fogható fel. A producerek, rendező, szereplők és Stephen King szólalnak meg, de természetesen a kész filmből is láthatunk képkockákat.

Egy pszichothriller vagy ha úgy tetszik elég sötét hangulatú krimi képezi a sztori alapját, ami nem meglepő módon azonos címen jelent meg.

A főszerepben Bill Hodges áll, egy idős nyomozó, aki elég nagy fába vágja a fejszéjét. Egy ámokfutót szeretne kézre keríteni, aki végez egy csomó emberrel, majd egy Mercedesszel tűnik el a helyszínről.

A nyomozó szerepében Brendan Gleeson tűnik fel, aki már a teaser előzetes alapján is elég tökéletes választásnak néz ki. A rosszfiút pedig Harry Treadway alakíthatja. Ő a Londoni rémtörténetekből is ismerős lehet. Igaz ezt a szerepet eredetileg Anthon Yelchin-nek szánták.

A Mr. Mercedes sorozat egyik producere David E. Kelley, aki korábban az Ally McBeal, az Ügyvédek vagy a Boston Legal – Jogi játszmák elkészítéséből is kivette a részét.

A rendezői teendőket pedig az EMMY-díjas Jack Bender látta el, aki korábban a Trónok harca néhány epizódján is dolgozott. Na de Stephen King fronton is otthon van, hiszen A búra alatt 9 epizódját ő vezényelte. Emellett a Lost sorozaton is volt szerencséje munkálkodni, sőt a Gyerekjáték 3. része is a rendezői munkái közé tartozik.

Brendan Gleeson és Harry Treadaway mellett Jharrel Jerome, Mary-Louise Parker, Justin Lupe, Scott Lawrence, Kelly Lynch és Ann Cusack is feltűnik majd a sorozatoban.

A premier a már említett időpontonban, 2017. augusztus 9-én esedékes. Az első évad 10 részes lesz.

CLOSE
CLOSE