Neon démon (2016)

Hirdetés

Neon Démon (2016)Magyar cím: Neon démon
Eredeti cím: The Neon Demon
Műfaj: horror, thriller
Mozipremier (USA): 2016. június 14.
Mozipremier (Magyar): 2016. június 24.
DVD / Blu-Ray megjelenés: –
Rendező: Nicolas Winding Refn
Forgatókönyvíró: Nicolas Winding Refn, Mary Laws, Polly Stenham
Filmstúdió: Space Rocket Nation, Vendian Entertainment, Bold Films

Nicolas Winding Refn – a Drive – Gázt! rendezőjének legújabb filmje a modellszakma szörnyűséges árnyoldalait mutatja be. A főszerepben Dakota Fanning húga, Elle Fanning látható.

A film tartalma:

Jesse (Elle Fanning) egy fiatal és feltörekvő modell, aki úgy érzi, hogy karrierje csakis Los Angelesben teljesedhet be. Úgy gondolja, hogy az álmok városába kell utaznia, hogy valóban beteljesítse saját álmait.

A modellkedés és a divatvilág azonban nem várt módon szippantja magába a még kicsit naiv lányt. Komoly konfliktusba keveredik néhány másik modellel. Nem csoda, hiszen mindannyian a csillogásra és a rivaldafényre vágynak. Ráadásul nagyon úgy tűnik, hogy ezen sikerek eléréséért tényleg bármire képesek.

Jesse élete és karrierje azonban nem várt módon alakul. Hősnőnknek meg kell küzdenie a fotósok vad fantáziajeleneteivel, a lakásába behatoló idegenekkel és a kollégáival is, akik közül néhányan egyre furcsábban viselkednek.

Szereplők:

Elle Fanning, Karl Glusman, Jena Malone, Bella Heathcote, Abbey Lee, Desmond Harrington, Christina Hendricks, Keanue Reeves, Charles Baker, Jamie Clayton

Képek:

Előzetesek:

Érdekességek:

A dán születésű rendező, Nicolas Winding Refn még a ’90-es évek közepén az Elátkozott város című filmmel hívta fel magára a figyelmet. Az akkor még hazájában dolgozó direktor később két folytatást is készített ehhez a filmhez.

Majd jött a Bronson című film Tom Hardy-val a főszerepben, ekkor már britföldön dolgozva. A 2000-es évek végén aztán újabb dán kitérő következett, a Valhalla – A vikingek felemelkedése. Hogy aztán a tengerentúlon dolgozhasson. A Drive – Gázt! pedig kétségtelenül meghozta számára a világsikert.

A főszerepet az igazán fiatal Elle Fanning-re osztotta. A színésznő 16 éves volt, amikor a munkálatok megkezdődtek. A forgatások során ünnepelte 17. születésnapját. Igaz alapvetően nem neki szánták a szerepet. Winding Refn ugyanis Carey Mulligan-nek ajánlotta a lehetőséget, akivel a Drive forgatásain is együtt dolgozott. Igaz ekkor még az I Walk with the Dead címet viselte a produkció.

Viszont az Elle Fanning-gel közös munka sem ment nehezen, igaz ez volt a direktor számára az első női főszereplős film. Viszont megegyeztek, hogy Fanning átformálhatja karaktere szövegeit, hogy az még autentikusabb legyen, ha erre szükség van.

Egyes beszámolók szerint mondjuk Nicolas Winding Refn sajátságos módon rendez. A forgatáson a felvételek indításakor nem azt ordította, hogy „Felvétel!”, hanem azt, hogy „Violence Motherfuckers!”

Forrás: The Neon Demon adatlap

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE