Orosz űrlényes film a láthatáron!

Hirdetés

Hallottál már az Attraction című sci-fi-ről? Nem, mi? Pedig egy egészen ütősnek ígérkezi koncepcióról van szó, ami tőlünk keletre készülhetett el. Egy orosz űrlényes film az, amit kapunk, az előzetes pedig nagyon is jól néz ki.

Az a helyzet, hogy néhányan hajlamosak megfeledkezni arról, hogy Amerikán kívül is van élet, ha filmekről van szó. Ráadásul a horror műfaja azt hiszem hatványozottan ilyen, de a thrillereket is ide sorolhatjuk. Gondoljunk csak a spanyol alkotásokra vagy a skandináv országok produkcióira, de nagyot ugorva akár egy-egy chilei vagy ausztrál filmet is kiemelhetnénk. Nagyon ügyesek az ottani filmesek. Esetünkben pedig az Attraction ugyan nem egy horror, inkább egy orosz űrlényes film, egy sci-fi. Ennek ellenére viszont, ha nem oroszul beszélnének az előzetesben azt hiszem aligha mondanánk meg, hogy nem egy hollywoodi szuperprodukcióról van szó.

Remek látványvilág és egy érdekes alapkoncepció, bár ez utóbbi nyilván nem biztos, hogy nagyon túllép a már jól ismert sablonokon. Így nem gondolnánk, hogy ez a sci-fi majd esetleg übereli a Dennis Villeneuve-féle Érkezést, ám a popcorn zabálósabb társait akár képes lehet majd kiütni a nyeregből.

Az Attraction című orosz űrlényes film rendezését Fedor Bondarchuk vezényelte, akitől korábban is láthattunk már igazán jól sikerült filmet. Annak idején a Sztálingrád került ki a kezei közül, ha szereted a világháborús filmeket és esetleg még nem találkoztál ezzel a darabbal, akkor mindenképpen érdemes pótolni.

Az oroszoknál a tervek szerint IMAX-ban is vetítik majd az Attraction-t, ami abban a formában vélhetően még sokkal ütősebb élményt nyújt a nézők számára. Hazájában már jövő év elején, január 26-án bemutatkozhat a végeredmény. Az pedig jó kérdés, hogy miként alakul mondjuk a magyarországi sorsa.

Őszintén szólva kötve hiszem, hogy itthon valaha is eljut a mozikba. Bár bízom benne, hogy néhány hónap múlva kiderül, hogy tévedtem. Akár így, akár úgy elég korrekt darabnak tűnik ez.

Az előzetes, ahogy fentebb írtam orosz nyelvű, így érdemes lehet bekapcsolni az angol feliratot. Ha időnk engedi, akkor készül hozzá magyar fordítás is, amit aztán a Youtube csatornánkon megtalálsz.

Attraction előzetes:

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE