Predator – A ragadozó (2018)

Hirdetés

Predator – A ragadozó (2018) Online film adatlap – Shane Black rendezésében 2018-ban újra éledhet a népszerű Predator franchise.

Predator – A ragadozó teljes film adatlap

Predator (2018)

 

Magyar cím: Predator
Eredeti cím: The Predator
Műfaj: akció, kaland, horror
Mozipremier (USA): 2018. szeptember 14.
Mozipremier (Magyar): 
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Shane Black
Forgatókönyvírók: Shane Black, Fred Dekker
Filmstúdió: 20th Century Fox, Davis Entertainment, TSG Entertainment
Forrásunk az imdb adatlapja.


Predator – A ragadozó (2018) története:

A film hivatalos szinopszisa még nem ismert. Ennek ellenére Shane Black nyilatkozataiból arra következtethetünk, hogy a produkció az 1987-es Ragadozó film egyfajta folytatása lesz. Egy korábbi pletyka arról szólt, hogy a történet egy kertvárosban játszódik majd.

Szereplők:

Yvonne Strahovski, Jacob Tremblay, Olivia Munn, Sterling K. Brown, Thomas Jane, Boyd Holbrook, Lochlyn Munro, Jake Busey, Edward James Olmos, Keegan-Michael Key, Alfie Allen, Trevante Rhodes, Niall Matter, Patrick Sabongui, RJ Fetherstonhaugh


Előzetesek, videók:

 

 


Érdekességek:

A napokban kiderült, hogy a hazai mozikban 18-as karikával fut majd a film. Ez mindenképpen jó hír lehet azoknak, akik valami véres alkotásra számítottak. Itthon ugyanis tényleg a kifejezetten durva produkciók szoktak ilyen korhatár besorolást kapni. Na, persze Shane Black is valami ilyesmit ígért.

Nőnemű Predator feltűnésére is számíthatunk a filmben. Mindez a Comic Con-on derült ki, San Diegóban. A résztvevők számára ugyanis bemutattak egy előzetest, amelyben Olivia Munn karaktere küzd egy női Predatorral. Munn figurája túléli az összecsapást, de csak azért, mert felbukkan a színen egy Mega Predator is, aki egy másik ragadozót támad meg és a női Predator társa segítségére siet.

Az ötlet mondjuk talán nem is teljesen újszerű, hiszen az írott Predator sztorikban már lehetett találkozni nőnemű ragadozókkal. Az Alien vs. Predator: Prey című kötetben már említést tesznek róluk. Ott többek között kiderül az is, hogy a társadalomban azonos hely illeti meg őket is, mint hímnemű társaikat, sőt sokszor legalább annyira jó harcosok ők is.

Emellett az Aliens vs. Predator: Deadliest of the Species című regényben a Big Mama nevű női Predatorral is megismerkedhetünk. Most pedig a vásznon is megmutatják magukat ezek a ragadozók.


A Variety egyik legutóbbi híre szerint az új Predator film egy trilógia nyitánya is lehet. A dologgal kapcsolatban Shane Black rendező mondjuk óvatosan fogalmazott, ám John Davis producer szerint a film megágyaz a folytatásoknak. Persze azok még zöldutat nem kaptak, ám ha Black filmje jól sikerül és teljesíti a várakozásokat, akkor jó eséllyel valóban újabb Predator filmek készülhetnek.

Annak idején az első film ilyen szempontból jól sikerült – igaz akkor a folytatás már nem nyűgözte le a közönséget, így tulajdonképpen a harmadik önálló Predator film nem is készült el. Hátha most.


A San Diegói Comic Con Predator szempontból sem múlt el nyomtalanul – a nagyközönség számára mondjuk látnivalót talán nem hozott a rendezvény, viszont a beszámolók egészen jól hangoztak. Úgy tudni, hogy az új Predator filmből valóban nem fognak hiányozni a brutális akciók, amire azért talán Shane Black rendező neve is garancia volt. Emellett pedig a film humora is rendben lesz, annak ellenére is, hogy ez eddig nem volt különösebben a széria védjegye.

Nem beszélve a Mega-Predator felbukkanásáról, amit már a legutóbbi előzetesben is láthatott a közönség. Akkor és ott néhányan megijedtek, hogy pontosan milyen lényre is lehet számítani. Ám, úgy tudni, hogy a Comic Con lehűtötte a kétkedőket – állítólag a lény felbukkanása meg lesz magyarázva és ütős is lesz.

Emellett pedig a rendező Black is nyilatkozott azzal kapcsolatban, hogy az univerzum és az új film miként viszonyul egymáshoz.

„Az 1987-es film szereplőire az én filmemben emlékezni fognak és utalásokat tesznek rájuk. Ezt fontosnak éreztem, mert ezzel is érzékeltetni lehet, hogy a Ragadozók Földön tett kiruccanás nem múlt el nyomtalanul” – fogalmazott a direktor.


A filmet rendező Shane Black szerepelt az 1987-es, első Predator filmben. Ő alakította Hawkins karakterét.

Eleinte úgy tűnt, hogy az új Predator film egy reboot lehet. Aztán viszont jött Shane Black, aki a forgatókönyvírásból is kivette a részét és a rendezést is bevállalta. A direktor pedig elárulta, hogy igazából nem egy reboot vagy egy újra gondolt dolog a terve. Igazából az 1987-es film folytatását szeretné összehozni. Egy ponton arról is szó volt, hogy Arnold Schwarzenegger is feltűnhet majd a végeredményben. Aztán ezt egy idő után Shane Black és maga a színész is cáfolta. Kár.

Egy időben arról szólt a fáma, hogy a 2010-es, Antal Nimród rendezte Ragadozók után esetleg Adrien Brody ismét Predator filmben szerepelhet. Úgy tűnt érdeklődne egy újabb szerep iránt ebben a filmes univerzumban, ám ez aztán mégsem valósult meg.

Benicio del Toro szereplése is egészen biztosnak tűnt. Több oldalon már kész tényként kezelték a dolgot, sőt a színész is úgy nyilatkozott, hogy aláírt a főszerepre. Azonban pár hét múlva kénytelen volt visszakozni, mégsem tudta vállalni a szerepet. A helyére Boyd Holbrook-ot sikerült szerződtetni.

A 2018-as Predator már a hatodik lesz a sorban. Az első az 1987-es Ragadozó volt, ami három év múlva megkapta a folytatását. Ezt követően a Predator 2004-ben bukkant ismét fel a vásznon, az Alien vs. Predator mozifilmben, ami 2007-ben megkapta a második részét. Ezt követően 2010-ben Antal Nimród rendezésében, Adrien Brody főszereplésével kelhetett ismét életre a történet.

Jöjjön egy érdekesség a film néhány színészével kapcsolatban. Sterling K. Brown, Thomas Jane, Olivia Munn és Boyd Holbrook is szerepelt olyan mozifilmben, ami a Marvel világában játszódott. K. Brown esetében a Fekete Párducot említhetjük meg. Thomas Jane a 2004-es A megtorlóban alakította a címszereplőt. Olivia Munn korábban is a 20th Century Fox berkein belül dolgozhatott az X-Men: Apokalipszisben. Míg Boys Holbrook a Logan-ben kapott szerepet. Ehhez pedig akár hozzávehetjük azt is, hogy a rendező Shane Black hozta össze a Vasember 3. részét.

Megosztom:Share on Facebook81Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE