Predator (2018)

Shane Black rendezésében 2018-ban újra éledhet a népszerű Predator franchise.

Predator (2018) – Film adatlap

Predator (2018)

 

Magyar cím:  Predator
Eredeti cím: The Predator
Műfaj: akció, kaland, horror
Mozipremier (USA): 2018. szeptember 14.
Mozipremier (Magyar): 
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Shane Black
Forgatókönyvírók: Shane Black, Fred Dekker
Filmstúdió: 20th Century Fox, Davis Entertainment, TSG Entertainment
Forrásunk az imdb adatlapja.

 

A film története:

A film hivatalos szinopszisa még nem ismert. Ennek ellenére Shane Black nyilatkozataiból arra következtethetünk, hogy a produkció az 1987-es Ragadozó film egyfajta folytatása lesz. Egy korábbi pletyka arról szólt, hogy a történet egy kertvárosban játszódik majd.

Szereplők:

Yvonne Strahovski, Jacob Tremblay, Olivia Munn, Sterling K. Brown, Thomas Jane, Boyd Holbrook, Lochlyn Munro, Jake Busey, Edward James Olmos, Keegan-Michael Key, Alfie Allen, Trevante Rhodes, Niall Matter, Patrick Sabongui, RJ Fetherstonhaugh

Előzetesek, videók:

Még tűkön ülve várjuk az előzetest.

Érdekességek:

A filmet rendező Shane Black szerepelt az 1987-es, első Predator filmben. Ő alakította Hawkins karakterét.

Eleinte úgy tűnt, hogy az új Predator film egy reboot lehet. Aztán viszont jött Shane Black, aki a forgatókönyvírásból is kivette a részét és a rendezést is bevállalta. A direktor pedig elárulta, hogy igazából nem egy reboot vagy egy újra gondolt dolog a terve. Igazából az 1987-es film folytatását szeretné összehozni. Egy ponton arról is szó volt, hogy Arnold Schwarzenegger is feltűnhet majd a végeredményben. Aztán ezt egy idő után Shane Black és maga a színész is cáfolta. Kár.

Egy időben arról szólt a fáma, hogy a 2010-es, Antal Nimród rendezte Ragadozók után esetleg Adrien Brody ismét Predator filmben szerepelhet. Úgy tűnt érdeklődne egy újabb szerep iránt ebben a filmes univerzumban, ám ez aztán mégsem valósult meg.

Benicio del Toro szereplése is egészen biztosnak tűnt. Több oldalon már kész tényként kezelték a dolgot, sőt a színész is úgy nyilatkozott, hogy aláírt a főszerepre. Azonban pár hét múlva kénytelen volt visszakozni, mégsem tudta vállalni a szerepet. A helyére Boyd Holbrook-ot sikerült szerződtetni.

A 2018-as Predator már a hatodik lesz a sorban. Az első az 1987-es Ragadozó volt, ami három év múlva megkapta a folytatását. Ezt követően a Predator 2004-ben bukkant ismét fel a vásznon, az Alien vs. Predator mozifilmben, ami 2007-ben megkapta a második részét. Ezt követően 2010-ben Antal Nimród rendezésében, Adrien Brody főszereplésével kelhetett ismét életre a történet.

Jöjjön egy érdekesség a film néhány színészével kapcsolatban. Sterling K. Brown, Thomas Jane, Olivia Munn és Boyd Holbrook is szerepelt olyan mozifilmben, ami a Marvel világában játszódott. K. Brown esetében a Fekete Párducot említhetjük meg. Thomas Jane a 2004-es A megtorlóban alakította a címszereplőt. Olivia Munn korábban is a 20th Century Fox berkein belül dolgozhatott az X-Men: Apokalipszisben. Míg Boys Holbrook a Logan-ben kapott szerepet. Ehhez pedig akár hozzávehetjük azt is, hogy a rendező Shane Black hozta össze a Vasember 3. részét.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE