Ragadozó városok (2018)

Hirdetés

Ragadozó városok (2018) – Peter Jackson is egyengette Christian Rivers filmjének útját. A főszerepben Hera Hilmar és Hugo Weaving.

Ragadozó városok online film adatlap

Ragadozó városok 2018

Magyar cím:  Ragadozó városok
Eredeti cím: Mortal Engines
Műfaj: akció, kaland, fantasy
Mozipremier (USA): 2018. december 14.
Mozipremier (Magyar): 2018. december 27.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Christian Rivers
Forgatókönyvírók: Philip Reeve, Fran Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson
Filmstúdió: Media Rights Capital, Scholastic Productions, Silvertongue Filmes
Forrásunk az imdb adatlapja.

 

Ragadozó városok (2018) története:

Évekkel ezelőtt a Hatvan perces háború gallyra vágta a világot – kár ezt cifrázni. A civilizáció megsemmisült, az életben maradtak pedig próbáltak adaptálódni az új világhoz, az új rendhez. Az élet pedig tudjuk, hogy utat tör magának és nem áll meg. A bolygót ma már hatalmas, mozgó városok szelik keresztül, a kisebb városokat pedig kíméletlenül elnyelik.

Miután Tom Natsworthy (Robert Sheehan) megismerkedik a mozgó London egy alsóbb szintjéről származó Hester Shaw-val (Hera Hilmar) a fiú élete teljesen megváltozik. A túlélésért kell harcolnia. Tom és Hester rendkívül különbözőek. Talán sosem kellett volna találkozniuk, azonban mégis így alakult az életük, most pedig a jövőjük a tét.

Szereplők:

Hera Hilmar, Hugo Weaving, Robert Sheehan, Stephen Lang, Frankie Adams, Jihae, Leila George, Caren Pistorius, Colin Salmon, Andrew Lees, Joel Tobeck, Patrick Malahide, Ronan Raftery, Regé-Jean Page, Nathaniel Lees

Előzetesek, videók:

Érdekességek:

A Ragadozó városok alapját Philip Reeve könyve szolgáltatta. Az író el volt ájulva attól, ahogy a munkálatok zajlottak. Úgy fogalmazott, hogy a színészek és a díszletek is pont olyanok voltak, amilyennek ő megálmodta őket. Néhány rész pedig még annál is jobban sikerült.

A forgatások 2017 áprilisában kezdődtek majd 2017. július 19-én értek véget.

Peter Jackson is közreműködött a film elkészítésén producerként. Emellett egyébként a forgatókönyv megírásából is kivette a részét.

A rendező Christian Rivers debütáló alkotása a Ragadozó városok, már ami az egészestés filmeket illeti. Rivers ugyanis a Minutes Past Midnight címet viselő, horrorfilmes antológia egyik részén már dolgozott korábban. Az pedig nem is meglepő, hogy a Ragadozó városok esetében rendezőként számítottak rá. A filmes ugyanis már 1992-ben dolgozott együtt Peter Jacksonnal, még a Hullajó! forgatásain. Később pedig A hobbit és A Gyűrűk Ura trilógián vagy akár a King Kong film esetében is Jackson mellett volt.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE