A kaptár: Utolsó fejezet (2016)

Hirdetés

Nagyon úgy tűnik, hogy végérvényesen is a végéhez közeledik a Milla Jovovich főszereplésével készült franchise. A Resident Evil: The Final Chapter az ígéretek szerint pontot tesz a történet a végére.

Resident Evil: The Final Chapter (2016)

 

Magyar cím: A kaptár: Utolsó fejezet
Eredeti cím: Resident Evil: The Final Chapter
Műfaj: akció, horror, sci-fi
Mozipremier (USA): 2017. február 02.
Mozipremier (Magyar): –
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Paul W. S. Anderson
Forgatókönyvíró: Paul W. S. Anderson
Filmstúdió: Capcom Company, Capcom Entertainment, Constantin Film International

 

A kaptár: Az utolsó fejezet – Kritika

Resident Evil: The Final Chapter története:

Az előző Resident Evil film végén történtek után járunk. Az emberiség látszólag tényleg az utolsókat rúgja. Alice (Milla Jovovich) lehet a mentsvár, a túlélő, aki képes lehet megállítani azt, ami néhány éve kezdődött. Ehhez ismét vissza kell térnie oda, ahol a szörnyűségek indultak. Racoon City azonban időközben sokkal láposabb talaj lett. Az Umbrella Corporation is igyekszik összeszednie erőit, hogy az emberiségnek végleg búcsút intsenek.

Alice és régi új barátai kénytelenek versenyt futni az idővel. A siker érdekében élőhalott hordák tömkelegével kell megküzdeniük, nem beszélve az újabb mutáns lényekről.

Alice ugyan elvesztette szuperképességeit mégis összeszedi minden erejét, hogy leszámoljon az Umbrella Corporation-nel.

Szereplők:

Milla Jovovich, Ruby Rose, Ali Larter, Shawn Roberts, Iain Glen, Rola, William Levy, Eoin Macken, Joon-Gi Lee, Lee Raviv, Fraser James

Képek:

A kaptár: Utolsó fejezet magyar előzetes:

Resident Evil: The Final Chapter előzetes:

Érdekességek:

A forgatások nem múltak el súlyos balesetek nélkül. Olivia Jackson, Milla Jovovich dublőre egy jelenet felvételénél motorral neki repült egy kameratartó állványnak. A balesetet követően kómába esett és az egyik karját is amputálni kellett.

Jackson azonban legalább életben maradt. Ricardo Cornelius nem volt ilyen szerencsés. A Dél-Afrikában zajló forgatások idején az egyik Humvee-t ellenőrizte, amikor a rosszul rögzítette jármű neki zuhant. A gyors segítség ellenére a kórházba szállítást követően az életét vesztette.

Habár Paul W. S. Anderson több interjúban is megerősítette, hogy ez lesz a franchise utolsó része, azért várjuk ki a végét. Ha esetleg jól szerepel a mozikban a film, akkor változhat a helyzet. Sőt, arról is lehetett hallani, hogy sorozat formájában még találkozhatnak a nézők a történettel.

A forgatásokat eredetileg 2013 őszén szerették volna elkezdeni. A főszereplő Milla Jovovich azonban babát várt, így egy évvel elhalasztották az egészet.

A forgatások 2015. december 10-én fejeződtek be.

Forrás: A film imdb adatlapja

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE