Scarce – Kritika

Hirdetés

A független, úgy nevezett indie-horrorfilmekkel tele a padlás. Pont a megfelelő anyagi támogatottság hiányában általában ezek azon alkotások, amelyek technikai kivitelezésüket tekintve talán szerényebbek. Egy jó történettel azonban kis túlzással csodákra is képesek. A Scarce talán azon produkciók sorába tartozik, amely megér egy misét.

Azt gondolom, hogy egy független horrorfilm a legnagyobb az eredetiséggel szakíthat. Ilyen téren sajnos a Scarce azért nem indul rögvest az első helyről. A történet ismerős lehet és nagyon komoly túlzás volna eredetinek nevezni. Igaz ez az alapötletre és a későbbi megvalósításra is. Valami azonban mégis van a filmben, ami miatt érdemes vele egy próbát tenni.

A főszerepet három úriember kapja, akik egy kiváló snowboardozás és egy talán annál is hatalmasabb buli után vannak. Azonban eljött az idő, ideje szedni a sátorfát és hazafelé indulni. Ezt azonban alaposan megnehezíti az időközben megérkező havazás, amely miatt a főutakat is lezárják.

Főhőseink viszont ennek ellenére sem döntenek úgy, hogy felfüggesztik a projektet. Az egyik helyi kocsmában ugyanis érkezik a jó tanács. A mellékutak járhatóak, miért nem próbálkoznak azon keresztül célba érni. A triónak tulajdonképpen több sem kell, neki lódulnak az “elkerülőn”. Igaz nem meglepő, hogy ezeken az utakon is a hó az úr, a kis csapat pedig hamar balesetet szenved. Az egyik srácot ráadásul a baleset helyszínen kell hagyni, a maradék két fiú azonban segítségért indul. Ebben hiba nincs is, találnak egy fószert, aki azonban egyáltalán nem kóser. Az egyik legnagyobb probléma vele, hogy nem veti meg az emberhúst.

A Scarce egész korrekt módon képes adagolni az izgalmakat. A cselekmény nem is annyira ül le. A gonoszt alakító Steve Warren egészen jó választás volt a kannibál úr szerepére, a havas táj és az ottani ámokfutás is egészen vállalhatóra sikerült. A megvalósítás pedig nyilván gyengébb, mint egy A-listás film esetében, de figyelembe véve, hogy független filmről van szó, nem is annyira van ok a panaszra.

A Scarce mondjuk nyilván nem az a film, amit évente egyszer előveszel és újranézed. Egyszeri szórakozásként viszont bőven a vállalható kategóriába esik. Pláne, ha a történet alapján a téma is felkeltette az érdeklődésed.

5/10

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE