Első lett, de lebőgött A Setét Torony

Hirdetés

Jött, látott, de baromira nem győzött. Mutatjuk, hogy milyen A Setét Torony box office. Meglepődni te sem fogsz.

Nem lehetnek túl boldogok a Sony-nál. A Setét Torony mozifilm ugyanis nem teljesített jól. Persze ezt megfogalmazhatjuk szépen is. A Setét Torony a várakozásoknak megfelelően teljesített a jegypénztáraknál.

Már csak azért is, mert igazából a stúdió is sejthette előre, hogy a dolgok nem fognak túl tökéletesen alakulni. Érdemes megjegyezni azt is, hogy nyilvános sajtóvetítés sem volt. Nem hiába, nem kellettek előre a negatív kritikák. A premiert követően így is született néhány. A RottenTomatoes oldalán is több mint 100 szemlézett cikket követően 18%-on állt a film. Nem túl acélos.

A bevételek pedig ennek rendje szerint alakultak. Sőt A Setét Torony a hétvégi filmeket tekintve az első helyen végzett. Igaz a begyűjtött 19 millió dollártól aligha verik a seggüket a földhöz a stúdiónál.

Főleg azért, mert a második a Nolan-féle Dunkirk lett, aminek ez már a harmadik hétvégéje volt és így is kis híja volt, hogy ne előzze be A Setét Tornyot. A Dunkirk 17 millióra volt jó. A harmadik meg az Emoji Film volt, már csak a rend kedvéért.

Említés szintjén az újdonságok közül a sokat tologatott és dobozban is pihenős Halle Berry mozit, a Kidnap címűt se felejtsük el. Ez a film 10 millióval nyitott. Hogy az rossz vagy sem, a csuda tudja. Igazából az is valami, hogy hosszú idő után legalább a mozikba eljutott a film.

Visszatérve A Setét Toronyhoz. A Sony-nak 60 millió dollárba fájt a projekt. Ez nem is olyan vészes, viszonylag kevésből hozták össze a filmet, talán már alapvetően sejtették, hogy érdemes alacsonyan tartani a költségeket.

Az említett 19 millióhoz még a nemzetközi színtérről hozzácsaphatunk 8 milliót. Persze A Setét Torony box office még így is karcsú.

Igaz akadnak még európai országok, ahol most hétvégén lesz a premier. Ausztrália és Új-Zéland majd augusztus 17-én esedékes, de vannak ázsiai országok, ahol augusztus végén lesz a bemutató. Alakulhat még ez, de aranytojás sosem lesz A Setét Toronyból. Legalábbis az első részből semmiképpen.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE