A Setét Torony sorozat is tervben van

Hirdetés

Úgy tűnik igazán magas fokon ég a Sony. A mozifilm után egy Setét Torony sorozat elkészítését is kilátásba helyezték. Sőt már keresik is a megfelelő színészt a fiatal Roland megformálására.

A hír önmagában talán nem annyira meglepő. Annak idején még olyan 6 évvel ezelőtt az volt a terv, hogy iziben leforgatnak három Setét Torony mozifilmet, a köztes időszakokat pedig két összekötő sorozattal tárják a nézők elé. Ekkor a megfilmesítés jogai még a Universal Pictures-nél pihentek és Ron Howard rendező nevét emlegették a mozifilmeket illetően.

Persze tudjuk, hogy ebből nem lett semmi, a rajongók legnagyobb bánatára. Aztán a későbbiekben a Warner Bros.-nak sem kellettek a jogok, a Sony azonban lecsapott a lehetőségre, ők pedig nem is tököltek, szinte rögvest neki láttak a forgatásoknak.

Ron Howard egyébként megmaradt a produkció környékén, igaz a rendezést nem ő, hanem egy dán direktor Nikola Arcej vezényelhette. Az hogy, miként is sikerült a film jövőre derül ki. A tervek szert februárban debütálhat a mozikban a végeredmény. A főszerepben Idris Elba és Matthew McConaughey kötheti össze a bajszot.

Arcej egy interjúban egyébként arról beszélt, hogy azért nem fogják egy az egyben követni a könyvben leírtakat. Ráadásul, ha lehet hinni a híreknek nem is az első könyvet vették alapul. A forgatásokon a harmadik kötet a Puszta föld került elő.

Na és akkor itt jön képbe a Sony következő terve, a sorozat. Állítólag nagyon komolyan gondolják, ami azért lehet kicsit érdekes, mert még fogalmuk sem lehet arról, hogy miként is sikerül a mozis bemutató a film esetében. Mindenesetre bizakodóak és ők azért már biztos tudják, hogy milyen lesz a kész anyag. Sőt ha nagyon őszinte akarok lenni ezt csak elrontani lehet. A történet jó, a rajongók évek óta várnak arra, hogy film legyen a sztoriból. Ráadásul a szereposztásra sem igazán lehet panaszunk.

A sorozatot illető tervek azért még meglehetősen homályosak és talán kérdőjelesek is, de úgy tudni, hogy egy 10-13 részes szériára lehet számítani, amit aztán valamelyik kábelcsatornának szeretnének eladni, esetleg egy streaming szolgáltatónál kapna helyet a kínálatban.

Az alapot állítólag a negyedik könyv, a Varázsló és az üveg kapná. Ennek ugye az érdekessége, hogy habár a negyedik kötet, mégis egy előzmény, hiszen ebben Roland elmeséli Jake-nek a korai éveit.

A Sony azt ígéri, hogy a Setét Torony sorozat a mozifilmes színészeket is felvonultatná, már ugye azokat, akiknek szerepet kell adni a történet szerint.

Ha a hír igaz, akkor szükség van egy fiatal Roland-ra is, akinek az előkerítésén már nagyban dolgoznak a castingért felelős személyek. A Sony olyat is ígér, hogy a sorozatban időt szakítanának arra, hogy mindent, ami fontos elmagyarázzanak a néző számára. Többek között azt is, hogy Roland hogyan került a pusztaságba.

Kíváncsian várjuk, hogy ebből ugyan mi sül majd ki.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE