Shane Black: A Predator nem lesz egészen CGI

Hirdetés

Az elmúlt időszakban egyre több pletyka kapott szárnyra az új Predator-filmet illetően. Sokan attól félnek, hogy Shane Black mozijában a szörny végig CGI-vel lesz a vászonra varázsolva. Ezt most maga a rendező cáfolta.

CGI lesz a The Predator főgonosza, a címszereplő szörny. Ezzel a pletykával és felvetéssel lehetett találkozni az elmúlt időszakban az interneten. Hogy aztán filmes újságírók vagy a rajongók kezdték el terjeszteni az ki sem derült, de talán nem is lényeg. Ami viszont biztos, hogy a dolog Shane Black füléig jutott, a direktor pedig szerette volna elejét venni a futótűzként terjedő felvetésnek.

Egy rövid, de annál velősebb tweet-ben reagált a dologra:

„Itt állok egy 7 láb magas predator-jelmezt viselő ember mellett. Szóval nem, nem lesz ez teljes egészében CGI.”

Ebből mondjuk, ha károgni akarunk, leszűrhetjük azt is, hogy nem teljes egészében lesz CGI a film. Viszont a jó hír inkább tényleg az, hogy van predator jelmez és van színész is, aki ezt magára ölti. Így azért mégis csak vagányabb lesz a dolog.

Shane Black-nek és csapatának pedig jár a pacsi. Hiszen manapság azért a filmesek olykor igyekeznek a számítógépes technológiát felhasználva CGI-vel megalkotni a film egyes részleteit. Mondjuk erre is vannak kifejezetten igényes példák. Nem horror, de A dzsungel könyve élőszereplős változata, valami fenomenális lett. Azonban tényleg becsülendő, hogy Black-ék igyekeznek azért a régi módszerekkel dolgozni, ahol csak lehet. Mondjuk ez annak fényében talán nem csoda, hogy Black ott volt az első filmben, ahol rá is egy predator-jelmezes fickó vadászott.

Az eredeti filmben Kevin Peter Hall volt az úriember, aki a jelmezbe bújhatott, abba, amit Stan Winston tervezett.

Ez tehát mindenképpen jó hír, ahogy azt is, hogy Black már korábban kijelentette, hogy korhatáros filmet fognak készíteni.

Egyedül azért görbülhet a szánk lefelé, mert a stúdió jelezte, hogy a 2018 februári premierdátum helyett, inkább 2018 augusztusában mutatnák be a filmet. Igaz nézőpont kérdése, hogy ez rossz-e. Benne van, hogy a stúdió részéről jobban bíznak a végeredményben és a nyári blockbuster szezon végén is bemernek próbálkozni egy korhatáros Predator-mozival.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE