Sigourney Weaver csak szerepelhet még Alien-filmben?

Hirdetés

Pár évvel ezelőtt bombaként robbant a hír, mely szerint elkészülhet az Alien 5. Az eltelt időszakban azonban a stúdió ezen a téren lehűtötte a kedélyeket és inkább Ridley Scott ötleteinek szavazott bizalmat. Ezt leginkább Sigourney Weaver rajongói bánhatják.

Szerintem nem túlzás azt állítani, hogy durrant egyet az internet, amikor Neill Blomkamp rendező bejelentette, hogy a Fox zöld utat adott az Alien 5. részének. Blomkamp mondjuk leszögezte, hogy igazából valóban egy ötödik Alien-filmet szeretne tető alá hozni, de a sztori a második felvonás után játszódna, az azt követő két filmet pedig egyszerűen nem venné figyelembe. Blomkamp ráadásul azt ígérte, hogy a főszerepre Sigourney Weaver is visszatér, így pedig Ripley és méltó lezárást kap. Csoda, hogy ezek után tűkön ültünk?

Igen ám, csak időközben Ridley Scott is úgy gondolta, hogy érdemes volna visszatérnie ebbe az univerzumba. A Prometheus mondjuk nem volt átütő siker, de nyilván rosszul sem teljesített, a stúdió pedig újfent bizalmat szavazott a direktornak.

Scott ezt követően egy ideig Prometheus 2 néven egyengette az újabb projekt útját, ám idővel Alien: Covenant-á formálódott a dolog, ami erősen veszélybe sodorta Blomkamp terveit. A stúdió előbb úgy tűnt, hogy a Blomkamp által tervezett filmet inkább csak odébb tolja, ami még érthető is volt.

A legutóbbi interjúkban viszont Blomkamp már meglehetősen elkeseredett volt a projektet illetően, kiderült, hogy a stúdió bizonytalan időre leállította az előkészületeket. Ez pedig jól lehet, hogy egy nagy és végleges pont lehet.

Annál is inkább, mert Ridley Scott már bejelentette, hogy ha a Covenant siker, akkor újabb Alien-filmet készítene. Ezt követően pedig egy vadonatúj trilógiának rugaszkodna neki. A legújabb hírek szerint pedig ez majd még inkább A nyolcadik utas: a Halál felé veszi az irányt.

Úgy tudni, hogy Scott elgondolkozott azon, hogy Sigourney Weaver-t is visszahozná még hozzá egy elég érdekes módszert választana. Digitálisan megfiatalítaná a színésznőt, aki így a fiatal Ripley-t alakíthatná. Azt nem tudni, hogy valami kisebb szerepről volna-e szó, mint mondjuk Leia hercegnő esetében a Zsivány Egyesben, vagy egy egész filmet képzelne el a színésznővel.

Weaver sem annyira nyilatkozott még ez ügyben, bár róla érdemes tudni, hogy támogatta Blomkamp elképzeléseit az Alien 5. részét illetően.

Viszont ha ez a Scott-terv igaz, akkor szinte bizonyos, hogy a büdös életben nem készül el az, amit Blomkamp álmaiban dédelgetett. Kicsit szomorúak vagyunk. Persze a pakliban benne van, hogy az újabb trilógia részeit Scott majd csak producerként felügyeli és esetleg Blomkamp is rendezhet. Igaz az már nem lesz ugyanaz, mint amit eredetileg szeretett volna.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE