Sötét folyosók (2018)

Hirdetés

Sötét folyosók (2018) – Teljes film adatlap – Lois Duncan könyve végre film formájában is megérkezik, a főszerepben Uma Thurman és AnnaSophia Robb.

Sötét folyosók teljes film adatlap

Sötét folyosók (2018)

 

Magyar cím: Sötét folyosók
Eredeti cím: Down a Dark Hall
Műfaj: dráma, fantasy, horror
Mozipremier (Mexikó): 2018. augusztus 17.
Mozipremier (Magyar): 2018. október 11.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar):
Rendező: Rodrigo Cortés
Forgatókönyvírók: Lois Duncan, Michael Goldbach, Chris Sparling
Filmstúdió: Fickle Fish Films, Nostromo Pictures, Temple Hill Entertainment
Forrásunk az imdb adatlapja.

A film története:

Kit Gordy már az első perctől fogva sejti, hogy a Blackwood Hall valami gonosz hely. Pontosan ez jár a fejében már akkor, amikor megpillantja az intézmény rettentő és magas kapuját. Elképzelését pedig csak továbberősítik a mendemondák, amelyek mind-mind arról szólnak, hogy az elitnek számító, bentlakásos iskolai falai között szellemek élnek. Kit igyekszik figyelmen kívül hagyni ezeket a dolgokat, ám egyre furcsább álmok kísértik, különös hangokat hall és egyre inkább a gonosz szorító ölelése veszi őt körbe az épületben.

Szereplők:

AnnaSophia Robb, Taylor Russell, Uma Thurman, Isabelle Fuhrman, Rosie Day, Kirsty Mitchell, Rebecca Front, Victoria Moroles, Noah Silver, David Elliot, Ramiro Blas, Jim Sturgeon, Josep Linuesa, Carl Chambers

Előzetesek, videók:

Érdekességek:

A Sötét folyosók eredetije könyv formában jelent meg és Lois Duncan a szerzője. Nálunk a Piros Pöttyös könyvek között mutatták be a regényt.

A film változat szövegkönyvét Chris Sparling és Michael Goldbach írta. Utóbbi író A kegyes gyilkos című tévésorozat kapcsán lehet ismerős. Chris Sparling azonban már filmes téren is igyekezett alkotni. Az Élve eltemetve című produkció egészen jól sikerült. Az ATM, a Múltbéli démonok vagy a Mercy pedig talán kevésbé volt ütős, de hát ugye ízlések és pofonok.

A rendezés spanyol kezekben volt, Rodrigo Cortés pedig igazából már dolgozott is Sparling forgatókönyve alapján. Az említett Élve eltemetve ugyanis közös filmjük. Emellett Cortés-nek köszönhetjük A gyilkos médium című filmet is Sigourney Weaver és Robert de Niro főszereplésével.

A női főszerepet a ffiatal AnnaSophia Robb kapta, aki annak idején gyerekként feltűnt Dwayne Johnson mellett A Boszorkány-hegy című filmben. Illetve ne feledkezzünk meg Uma Thurman-ről sem, akire szintén fontos szerepet osztottak, őt pedig aligha kell bemutatni bárkinek is.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE