Stephen King: Az – 2. fejezet (2019)

Hirdetés

Stephen King: Az – 2. fejezet (2019) – Teljes film adatlap – Andy Muschietti rendezésében készülhetett el az Az történetének második felvonásai is, amelyben főhőseink felnőttként szállnak harcba a gonosszal.

Stephen King: Az – 2. fejezet – Online Film Adatlap

Magyar cím: Stephen King: Az – 2. fejezet
Eredeti cím:  It: Chapter Two
Műfaj: horror, thriller
Mozipremier (USA): 2019. szeptember 6.
Mozipremier (Magyar): 2019. szeptember 5.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Andy Muschietti
Forgatókönyvírók: Gary Dauberman, Stephen King
Filmstúdió: KatzSmith Productions, Lin Pictures, New Line Cinema
Adatlapunk forrása az imdb.

Stephen King: Az – 2. fejezet története:

27 évvel az első rész történései után a Vesztesek Klubjának tagjai már felnőttek. Többségük el is költözött és máshol éli az életét. Azonban egy telefonhívás mindent megváltoztat, mindannyian visszatérnek szülővárosukba, hogy végleg leszámoljanak a gonosszal.

Szereplők:

Bill Skarsgard, Jessica Chastain, James McAvoy, Bill Hader, Sophia Lillis, Ffinn Folwhard, Javier Botet, Jay Ryan, Xavier Dolan, James Ransone, Jaeden Liberher, Jack Dylan Grazer, Nicholas Hamilton, Jess Weixler, Jeremy Ray Taylor

Előzetesek, videók:

Az első előzetes még nem érkezett meg.

Érdekességek:

2018 novemberében véget értek a forgatások. Bill Hader (Ritchie Tozier) úgy fogalmazott, hogy csodálatos és nagyon érzelmes volt az egész. Lenyűgöző volt a csapat és a végeredmény nagyon ijesztő, ugyanakkor nagyon emocionális.

A rendező Muschiette pedig a következőt írta közösségi oldalon.

“Az Az. 2. részének forgatása egy 86 napos érzelmi hullám vasút volt. Sosem éreztem még magam ilyen jól forgatás közben. Fantasztikusak voltak a színészek, akik annyira hittek a sztoriban, mint én. Szívvel-lélekkel dolgoztak és töltötték meg a játékidőt. Nekik is hatalmas köszönettel tartozom, de a nővéremnek, Barbarának is, aki producerként segített nekünk és elhárított minden felmerülő problémát. Na, és persze jár a köszönet a rajongóknak is, akik folyamatosan emlékeztettek minket arra, hogy milyen fontos számukra ez a film. Köszönöm és imádok mindenkit!”


A gyerekszínészek az első rész forgatását követően egy interjúban elmondták, hogy kiket látnának karaktereik bőrébe bújva felnőttként. Íme a válaszok:

Finn Wolfhard (Richie Tozier) – Bill Hader
Sophia Lillis (Beverly Marsh) – Jessica Chastain
Chosen Jacobs (Mike Hanlon) – Chadwick Boseman
Jack Dylan Grazer (Eddie Kaspbrak) – Jake Gyllenhaal
Wyatt Oleff (Stanley Uris) – Joseph Gordon-Levitt
Jeremy Ray Taylor (Ben Hanscom) – Chris Pratt
Jaeden Liberher (Bill Denbrough) – Chirstian Bale

Hát minden nem jött be, de Finn Wolfhard és Sophia Lillis kívánsága mondhatjuk, hogy teljesült. Mondjuk Wolfhard és Hader esete érdekes, Bill Hader ugyanis teljesen meg volt lepve, hogy Wolfhard rá gondolt, hiszen sosem találkoztak még.

Egyes szóbeszédek szerint a film tartalmazhat majd egy jelenetet, amelyet igazából leforgattak és az első részbe szerették volna megmutatni. Ebben a gonosz bohóc megevetett volna egy csecsemőt. Végül annyira nyomasztónak ítélték ezt a jelenetet, hogy nem került bele a filmbe. Ám úgy tudni, hogy a folytatásban felhasználják majd az elkészült képsorokat.

Habár a folytatásban már a felnőtt karakterek kapják a főszerepet, a gyerekszínészek is visszatérnek néhány flashback jelen keretében.

Az Az második része mondhatni pont két évvel az első felvonásba moziba kerülése után érkezhet meg.

Elég hátborzongató, de Bill Hader kapta Richie Tozier szerepét. Na, ebben mondjuk még nincs is semmi különös, de a hír pont azon a héten jelentették be, amikor Harry Anderson elhunyt. Ő volt az a színész, aki az 1990-es Az feldolgozásban Richie Tozier szerepét kapta.

Izgalmas számmisztika, hogy a 27-es szám nem csak a sztoriban van jelen. Az első filmet 2017. szeptember 8-án mutatták be, add össze a számokat 2+0+1+7+9+8=27. A második felvonás esetében is eljátszhatjuk ezt: 2019. szeptember 6 vagyis 2+0+1+9+9+6, ez is 27. Menjünk egy picit tovább. Chosen Jacobs és Isaiah Mustafa között is 27 év van, a fiatal és az idősebb Mike Hanlont alakító színészekről van szó. Ez a tény a Henry Bowers-t alakító színészekre, Teach Grant-re és Nicholas Hamilton-ra is igaz.

A Stephen King: Az – 2. fejezet forgatásai 2018. július 2-án kezdődtek meg Torontóban. A forgatókönyvet 2018 januárjára készítették el.

Bill Skarsgard bevallotta, hogy a második rész forgatásait kicsit jobban élvezte, hiszen a felnőtt színészekkel többet volt lehetősége lógni és szórakozni a forgatásokon kívül, mint a gyerekekkel.

Jessica Chastain és James McAvoy nem először dolgoztak együtt az elmúlt időszakban – mindketten szerepelnek ugyanis az X-Men: Sötét Főnixben. Sőt, McAvoy Bill Skarsgarddal is dolgozott már együtt az Atomszőkében.

Jessica Chastain szerződtetését már az első film forgatásain is rebesgették, ez később be is bizonyosodott. Annyira talán nem meglepő, hiszen Chastain már a rendezővel is dolgozott együtt. A Mama közös filmjük volt.

James McAvoy megsérült a forgatáson, pont egy harcjelenetet forgattak Pennywise-zal, amikor megtörtént a kis baleset.

2019-ben nem A Stephen King: Az – 2. fejezet lesz az egyetlen King film a mozikban. A tervek szerint a Kedvencek temetője újabb feldolgozása is befut majd a filmszínházakba. Ráadásul az esetben áprilisi premierrel számolhatunk.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE