Stephen King: Az (2017)

Stephen King remek történetét már feldolgozták egyszer. 2017-ben azonban egy újabb változat érkezik, Pennywise szerepében pedig ez alkalommal Bill Skarsgard lesz látható.

 

Magyar cím:  Stephen King: Az
Eredeti cím: It
Műfaj: dráma, horror, thriller
Mozipremier (USA): 2017. szeptember 8.
Mozipremier (Magyar): 2017. szeptember 7.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Andrés Muschietti
Forgatókönyvírók: Chase Palmer, Gary Dauberman, Stephen King
Filmstúdió: KatzSmith Productions, Lin Pictures, Vertigo Entertainment

 

A filmről írt kritikánkat itt találod.

Stephen King: Az története:

A sztori hét fiatalról szól, akik egy szörnyű és igazán gonosz entitással (Azzal) kell, hogy farkasszemet nézzenek. A jelenlét legbelsőbb félelmeikben ölt testet, legtöbbször azonban kedvenc alakjában, bohócként, Pennywise-ként látható.

Szereplők:

Bill Skarsgard, Finn Wolfhard, Jaeden Lieberher, Nicholas Hamilton, Javier Botet, Megan Charpentier, Steven Williams, Owen Teague, Sophia Lillis, Wyatt Oleff, Stephen Bogaert, Ari Cohen, Geoffrey Pounsett, Jeremy Ray Taylor, David Katzenberg

Képek, plakátok:

Előzetesek, videók, szpotok, jelenetek:

 

 

 

 

 

 

Érdekességek:

Stephen King Andy Muschietti rendező beszámolója szerint nem vett részt a forgatásokon. A rendező nem szerette volna, ha az író ott van. Így jobban a magáénak érezte a sztorit és könnyebb volt dolgoznia.

Stephen King fia, a szintén ismert és elismert író, Joe Hill egy interjúban azt mondta, hogy a film szerinte simán benne van a világ öt legfélelmetesebb horrorfilmjében. A Cápa, A dolog, az Engedj be! és Az ördögűző vetekszik csak Muschietti rendezésével.

A legújabb Az feldolgozás idő közben megkapta a korhatár besorolást is. A tengerentúlon R-es kategóriát húztak a filmre, ami véres és erőszakos végeredményt sejtett. Mindezt persze a horrorrajongók legnagyobb örömére.

1990-ben már feldolgozták Stephen King ezen történetét. Az akkori változat 2 részes minisorozat formájában valósulhatott meg. Pennywise szerepében pedig a zseniális Tim Curry tűnt fel akkor.

2017-ben viszont már mozifilm formájában elevenedhet meg a történet.

A gonosz bohóc szerepét első körben Tim Curry-nek ajánlották fel, a színész azonban nem igazán tökéletes egészségi állapota miatt nem tudta elvállalni a szerepet. Ekkor több másik színész neve is szóba került. Mark Rylance és Ben Mendolsohn is a kívánságlistán volt. Végül Bill Skarsgard lett a befutó.

Igaz nem volt ez ennyire egyértelmű. A rendezői poszton ugyanis egy időben Cary Joji Fukunaga nevét emlegették – ő viszont később nem vállalta a munkát, a költségvetéssel sem volt elégedett és a korhatár besorolásban sem tudott kiegyezni a stúdióval. Amíg azonban ő volt a rendezői szék várományosa Will Poulter neve keringett Pennywise-ként. Végül azonban mindketten távoztak.

Ha már Pennywise azért érdemes lehet néhány másik nevet is említeni, komoly tárgyalásokat ugyan egyik színész sem folytatott a stúdióval, ám Johnny Depp, Tilda Swinton, Willem Dafoe, Hugo Weaving és Channing Tatum nevéről is lehetett hallani. Valamint a rajongók is ajánlottak színészeket a készítők figyelmébe. Sokak szerint Jim Carrey, Michael Shannon vagy éppen Tom Hiddleston is remekül életre tudták volna kelteni Pennywise-t.

Egy időben az is esélyes volt, hogy a Stranger Things sorozat alkotói, a Duffer-testvérek készítik el az új Az filmet. Ebből azonban nem lett semmi, érdekes lehetett volna ez a változat is. Persze Andy Muschietti (Mama) sem lehet rossz rendező. Ráadásul azt ígérte, hogy sokkal horrorosabb beütésű filmet készít, mint az 1990-es változat volt.

CLOSE
CLOSE