Stephen King: Az előzetes

0
2

Végre megérkezett a Stephen King-féle Az mozi első előzetese. A végeredmény szeptemberben debütál és tűkön ülve várjuk.

Nagy kérdés, hogy vajon mi sül ki a legújabb Stephen King: Az feldolgozásból? A helyzet az, hogy a produkció elkészülte egyáltalán nem volt egy gyaloggalopp. A szereplők körül is akadtak problémák, hiszen az első ötlet az volt, hogy Tim Curry-t csábítják vissza, ám ő egészségügyi állapota miatt nem tudta vállalni a szerepet. Ezt követően Will Poulter neve is szóba került. Sőt vele kapcsolatban az is hír volt, hogy leigazolták. Ám ő és az akkori rendezői is leléptek. Pennywise szerepére pedig Hugo Weaving és Bill Skarsgard tűnt befutónak, utóbbi úriember volt végül a nyerő.

Egyszerűnek tehát nem lehet nevezni az előkészületeket, de aztán csak neki álltak a forgatásoknak. A rendezői széket pedig az az Andrés Muschietti kapta, aki a 2013-as Mama című horrorjával hívta fel magára a figyelmet. Ő egyébként Cary Fukunaga (True Detective) helyét vette át, ugyanis a stúdió kicsit kevesebb pénzből akarta megcsinálni a mozit, Fukunaga pedig így nem vállalta.

Az alapokat természetesen King 1986-os millióegy oldalas regénye adja. A történet szerint a Maine állambeli Derry-ben járunk, ahol néhány fiatalnak kell szembenéznie a rémséges identitással, akinek legkedveltebb alakja Pennywise a bohóc. A lény régóta tartja rettegésben Derry néhány „szerencsés” lakóját, a srácok azonban úgy döntenek, hogy itt az ideje a leszámolásnak.

A film nálunk is szeptemberben érkezik meg a mozikba és nagyon reméljük, hogy ütős és vagány film lesz a végeredmény. A ’90-es években készült miniszéria nem volt rossz. Ott alakította ugye Tim Curry a címszereplő rohadékot.

Amúgy érdemes megjegyezni azt is, hogy Fukunaga olajra lépése után a Duffer testvérek is szemet vetettek a projektre. Ám végül ebből nem lett semmi, az urak pedig ehelyett inkább egy sorozatot készített. Talán ismerősen hangzik a címe: Stranger Things.

Az ígérek Muschietti részéről úgy szóltak, hogy sokkal véresebb és horrorisztikusabb filmet kreál, mint az 1990-es Az. Horrorfronton mondjuk az sem volt rossz, de a gore erősen hiányzott a filmből.

Stephen King: Az előzetes

https://youtu.be/uO25N71ZtLA

Hozzászólok

Please enter your comment!
Please enter your name here