Stephen King korhatáros Setét torony filmet szeretne

Hirdetés

Túl vagyunk a meglehetősen várt Setét torony bemutatóján, és sajnos nem lehetünk maximálisan elégedettek. A film nem sikerült tökéletesre, ráadásul egy interjúban Stephen King is elárulta, hogy bízik benne, ha lesz folytatás az korhatáros lesz.

Stephen King nem meglepő módon úgy nyilatkozott, hogy szerinte egy korhatáros Setét torony film sokkal jobban vissza tudná adni a könyvet és a rajongók is jobban járnának. Ebben pedig abszolút egyet tudunk érteni a mesterrel.

A mozifilm ugyanis egyrészt meglehetősen összenyomorgatta az eredeti alapanyagot. Ez várható volt, de meglepő, hogy alig másfél órás film lett a végeredmény. Nem volt olyan jó. Teljesen viszont ne mondjunk le a dologról. Egyrészt a készítők egy sorozattervvel is előrukkoltak. Másrészt pedig a pakliban azért bőven benne van a folytatás. Már csak azért is, mert „potom” 60 millióból készült a film, ami azért nem egy óriási költségvetés az álomgyárban. Azt a nemzetközi bevételekkel együtt simán visszatermelheti a film.

Az viszont biztos, hogy a folytatásra kicsit formálni kell a dolgot. Nikolaj Arcel rendezése ugyanis inkább tűnt biztonsági játéknak, mintsem egy kiforrott filmnek, egy filmes univerzum alapkövének.

Ráadásul Stephen King-nek is akadt kifogásolni valója a korhatár besorolást illetően:

„Értem én az érveket a PG-13 mellett. Egyetértettem a stúdióval is, hiszen én is azt szeretném, ha minél több emberhez jutna el a történet. Szeretném, ha a harcos és a fiú dinamikáját megismernék, a köztük lévő apa-fiú kapcsolatot. Viszont örülnék neki, ha a folytatás R-es lenne. A PG-13 biztonsági választás volt. Korábban az R-es filmek esetében a stúdiók mindig azt mondták, hogy legalább 20-30%-kal kevesebbet fognak keresni, mert kizárják vele a moziba járók egy csoportját. Viszont manapság az olyan filmek, mint a Deadpool vagy a Logan megváltoztatták ezt.”

Ez pedig jogos. Az pedig nem is kérdés, hogy az élvezhetőségen azért nagyban javítana a korhatáros változat. A könyv rajongói pontosan tudják, hogy a Setét torony egy erőszakos, olykor káromkodós történet, amit nem illendő kiherélni.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE