Stephen King nem akar kontrollt a feldolgozások felett

Hirdetés

Stephen King nem az a fajta fickó, aki túlontúl beleszólna abba, hogy miként is dolgozzák fel a könyveit. Az író elképesztően lazán áll a dologhoz és nem izgulja túl ezt az egészet.

Tény, hogy a 2017-es évben Stephen King mája egy kicsit dagadhat a büszkeségtől. Bár a vele készült interjúkat olvasva erről nem is feltétlen van szó. Maximum örül annak, hogy a könyveiből készült filmek az idei évben szép sikereket értek el. Az Az kasszát robbantott, a Bilincsben pedig talán egy kicsit kevesebb emberhez jutott el – egyelőre -, ám érdemes rá időt áldozni.

Viszont alapvetően azért az a frázis is igaz, hogy a Stephen King adaptációk nagyobbik része nem jó és egyáltalán nem ér fel a könyvekhez. A szerző azonban egyáltalán nem görcsöl emiatt. A Vulture-nek a következőt nyilatkozta:

„A Carrie-t követően sosem voltak ezzel gondjaim. Igazából a Carrie-nél is úgy voltam vele, hogy ha sikerül legalább segít abban, hogy népszerűbb íróvá válljak. Egyetemista koromban olvastam egy interjút James M. Cain-nel (A postás mindig kétszer csenget), az újságíró úgy fogalmazott, hogy szerinte elrontották a könyveit. Cain annyit felelt, hogy dehogy, itt vannak a polcomon. Az a helyzet, hogy ha bele akarnak vonni, akkor beleszólok, de az esetek 90%-ban csak annyit mondok, hogy oké csináljátok.

Ez talán abból is fakad, hogy anyagilag jól állok, így semmit nem kockáztatok. Na meg kellően sokat írok ahhoz, hogy ne egy-egy adaptáció sikerén múljon bármi is. Úgy vagyok vele, hogy nyugodtan változtassanak bármit, aztán remélem, hogy a dolog siker lesz. Ott van például a Mr. Mercedes, amelynek jót tettek a változtatások. Máskor meg egyszerűen nem működnek. Ezt sajnálom, de ennyi.”

Ennyi.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE