Stephen King szerint ez volt az AZ legparásabb jelenete

Hirdetés

Az Andy Muschietti rendezésében készült Az minden eddigi rekordot felülírt és átírt a horrorfilmek történelmében. Igaz a filmet érte egy kis hideg is. Sokak szerint a végeredmény nem volt elég paráztatós. A szerző, Stephen King most arról a jelenetről beszélt, ami őt a legjobban felkavarta.

A parafaktort figyelembe véve az Az film talán tényleg hagyott kívánni valót maga után. Persze ez nézőpont kérdése, hiszen az eggyel korábbi King-adaptációhoz, A setét toronyhoz képest azért durvulósabb volt. Ugyanakkor egyesek azt rótták fel Muschietti rendezésének, hogy minden rémisztgetés ellenére elég lájtos volt a film.

Tény, hogy az első tervek egy sokkal brutálisabb filmről szóltak, igaz ez vezetett ahhoz, hogy végül nem Carl Fukunaga kapta a rendezést.

Persze mindezek ellenére is akadt bőven ijesztőbb jelenet a filmben. Stephen King egyik kedvence a következő volt.

A jelenet, amelyben Stanley karaktere és egy festmény kerül a középpontba. A képen egy valóban hatásos nő látható, aki King szerint „kicseszettül jó volt és rohadtul megijesztette őt”.

Az írónak a kép egy gyerekkori rossz élményét elevenítette fel.

Na meg, ha parafaktor, akkor azért érdemes szóba hozni, hogy néhány durva jelenet az elkészült film esetében azért a vágószobában végezte. Állítólag lett volna egy rész, amely Pennywise múltjába engedett volna betekintést. Az 1600-as évekbe, amikor Pennywise még igazából nem is Pennywise volt. Bill Skarsgard szerint nagyon felkavaró jelenet lett volna.

Igaz a színész szerint nincs kizárva, hogy a folytatásban, amely már premierdátumot is kapott, ne legyen ott ez vagy valamilyen hasonló jelenet.

A második felvonásban ugyanis a gyerekszínészek visszatérnek, de felnőtt énjeik kapják majd a főszerepet. Ám jó eséllyel Pennywise múltját is megismerhetjük majd kicsit.

Megosztom:Share on Facebook26Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE