Szabadulószoba (2017)

Hirdetés

A Szabadulószoba jó buli nem? Egy kis bezártság, egy kis rejtvény, még csapatépítésre is kiválóan alkalmas. De mi van, akkor ha minden halálosan komoly és a tét az életed?!

Szabadulószoba online film adatlap

Szabadulószoba (2017)

 

Magyar cím: Szabadulószoba
Eredeti cím: Escape Room
Műfaj: thriller
Mozipremier (USA): 2017. június 9.
Mozipremier (Magyar): 2017. november 23.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Will Wernick
Forgatókönyvírók: Will Wernick, Noah Dorsey
Filmstúdió: Escape Productions

 

Szabadulószoba története:

Tyler (Evan Williams) harminc éves lesz. Barátnője úgy dönt, hogy a torta talán az a meglepetés, ami már 29-szer minimum landolt az asztalon a születésnap okán, ezért valami különlegesebb dolgot eszel ki. Benevezni párját és a baráti társaságot egy rejtélyes szabadulószobába. A felállás a megszokott. Az egyes szobákban különféle fejtörőket és feladványokat kell megoldani, hogy az újabb ajtók is feltáruljanak. A rejtvények azonban szobáról szobára egyre nehezebbek és egyre halálosabbak. A dolog pedig odáig fajul, hogy a kijutás már szörnyen komoly áldozatokat kíván. A kis csapat hamar rájön, hogy nem csak a kijutás, hanem az életük a tét.

A filmről írt kritikánkat itt találod.

Szereplők:

Evan Williams, Annabelle Stephenson, Elisabeth Hower, Dan J. Johnson, John Ierardi, Kelly Delson, Iris Avalee, Darrel Cherney, Cathy Diane Tomlin, Cali Fredrichs, Lance Caraway, David Hill, Kevin Althoff, Emily Buchan, Billy Flynn

Előzetes:

Képek, plakátok:

Érdekességek:

A forgatókönyvet készítő Noah Dorsey első nagyfilmje a Szabadulószoba. Korábban rövidfilmeken dolgozott, forgatókönyvíróként és rendezőként egyaránt.

Will Wernick neve sem feltétlen ismerősebb. A történet kitalálásából ő is kivette a részét. Rendezőként pedig néhány rövidfilm mellett az Alone című független alkotás és a kifejezetten tévés sugárzásra készült The Breaks fűződik a nevéhez.

A főszerepet elnyerő Evan Williams sem feltétlen tartozik az ismert színészek közé. Igaz a Versailles című sorozatban felbukkant és a Kínosban is főbb szerepet kapott. Annabelle Stephenson pedig a Bosszú című sorozatból lehet ismerős, ott Sara Munello karakterét formálja meg.

A többi szereplő szintén kisebb amerikai filmekből, esetleg sorozatokból lehet ismerős.

Az egyébként független filmként számon tartott Szabadulószobát a Lionsgate karolta fel és ők igyekeztek világszerte egyengetni a produkció útját.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE