Szabadulószoba – Kritika

Hirdetés

Egy horrorfilm, amely egy szabadulós helyen játszódik?! Tökéletes helyszín és jó kezekben akár még egy ütős horror is kisülhet belőle. Örülni azonban kár, mert a 2017-es Szabadulószoba meglehetősen középszerű és gyenge.

Peter Dukes rendezésében 2017-ben mutatkozott be az Escape Room című horrorfilm, ráadásul korhatáros változatban Skeet Ulrich és Sean Young főszereplésével. Nos, most nem erről a filmről lesz szó, hanem az idei év azonos című, de vélhetően gyengébben sikerült alkotásáról. Will Wernick rendezésében ugyanis pont ezen a címen mutatkozott be egy inkább thriller jellegű darab, ami pont ott vérzik el, hogy senki nem vérzik el.

A film adatlapját itt találod.

Az alapötletet furfangosnak és leleményesnek nevezni erős túlzás volna. A szabadulószoba pont az a hely, ami igazából adja magát egy horrorfilm helyszínéül. Talán annyira kézenfekvő, hogy vétek is ilyennel próbálkozni, ám mindig akad olyan, aki azért csak neki ugrik egy ilyen ötletnek. Ezzel pedig még baj sem volna, ha a végeredmény valami eredetiséget is tartalmaz és vérbőre sikerül, mert hogy ugye horrorfilmről beszélünk.

A Szabadulószoba viszont ezeken a területeken egészen hiányosra sikeredett.

A történet szerint adott egy baráti társaság, akik a címben szereplő helyen próbálnak meg mókázni, ám csak hamar kiderül számukra, hogy az életük tényleg veszélyben van és jó eséllyel nem érik meg a másnapot.

Szabadulószoba – Kritika

Hol is kezdjem. A karaktereink egytől egyig undok és utálható karakterek. Egyrészt ők számítanak jó alapanyagnak egy horrorban, ahol kellenek a hullajelöltek. Félredugnak, arrogánsak és szép, hízelgő jelzőket nem feltétlen tudunk rájuk használni. Ennek köszönhetően viszont nehéz bárkivel is azonosulni, bárkiért is szorítani. Sebaj, marad a horrorvonal, hulljon a férgese!

A baj azonban az, hogy a Szabadulószoba ezen a téren is megbukik. Igazából az érdekessége a dolognak az, hogy pont akkor kezd laposodni, amikor be kellene, hogy induljon a történet. Miután ugyanis a baráti társaság tagjai ráeszmélnek, hogy az életükért játszanak, minden összeomlik.

Az egyetlen mentsvár tényleg az lehetne, ha különféle, brutálisabbnál brutálisabb halálnemeket kapnánk. Mégis csak legyen már valami szórakozásunk. A Szabadulószoba viszont elképesztően vérszegény, amit azért az előzetesek és a korhatár-besorolás is magukban rejtettek.

Miután az alapötletet nem sikerült fűszerezni, csak vízzel felönteni, így az ember nem sokat kap ettől a filmtől. Felejthető, sőt továbbmegyek, akár hanyagolható is, pedig akár valami ütőset is ki lehetett volna ebből hozni. Ahhoz azonban egy kis merészségre és ötletekre lett volna szükség.

4/10

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE