Szellemek háza (2018)

Az Időhurok és a legutóbbi Fűrész film rendezőinek legújabb alkotása, Helen Mirren főszereplésével a magyar mozikba is bemutatkozhat.

Szellemek háza (2018)

 

Magyar cím: Szellemek háza
Eredeti cím: Winchester
Műfaj: horror, fantasy
Mozipremier (USA): 2018. február 2.
Mozipremier (Magyar): 2018. március 15.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Michael Spierig, Peter Spierig
Forgatókönyvírók: Michael Spierig, Peter Spierig, Tom Vaughan
Filmstúdió: Blacklab Entertainment, Imagination Design Works

Szellemek háza története:

A szellemek háza főszerepében természetesen a címszereplő ház áll, amelyet Sarah Winchester (Helen Mirren), a híres ismétlőfegyver feltalálójának özvegye épített fel. A Winchester vagyon örököse már-már beteges és mániákus módon pénzt és évtizedeket áldozott arra, hogy a ma San Francisco közelében található ház felépüljön. A hét szintes házban több száz szoba található, zegzugos folyósok és már-már útvesztőnek nevezhető lakrészek között. A házat azonban Sarah Winchester nem magának vagy a családjának épített. Ó, nem. Nem élő embernek szánta.

A nő ugyanis szentül hiszi, hogy a Winchesterrel fegyverekkel megölt emberek szellemei bosszúszomjasak és rávadásznak, hogy végezzenek vele. Nekik készült a ház, hogy Sarah Winchester szabadulni tudjon a vérszomjas démonoktól.

Szereplők:

Helen Mirren, Sarah Snook, Jason Clarke, Angus Sampson, Eamon Farren, Laura Brent, Tyler Coppin, Emm Wiseman, Dawayne Jordan, Jeffrey W. Jenkins, Xavier Gouault, Homero Lopez, John Lobato, Adam Bowes, Jeff Lipary

Képek, plakátok:

Előzetesek, spotok, videók:

Érdekességek:

A filmben szereplő Winchester ház valóban létezik. San José-ban található és úgy hiszik, hogy tényleg a Winchester fegyverekkel megölt emberek szellemei kísértik. A hely nem meglepő módon manapság turistalátványosságként működik. Sarah Winchester a valóságban 38 évig építette a házat.

A házat természetesen a film kedvéért egy stúdióban újra alkották, de a csapat néhány felvétel erejéig az igazi házban is dolgozhatott.

A Szellemek háza forgatókönyvét Tom Vaughan készítette el, aki korábban az Atomhajszát és A megállíthatatlant is jegyezte, de az elmúlt időszakban a Channel Zero sorozaton is volt lehetősége dolgozni.

A stúdió végül a Spierig testvéreket bízta meg a rendezéssel, akik emellett kicsit át is alakították és ráncba szedték Vaughan forgatókönyvét. A német születésű testvérpáros nevéhez korábbról A zombik városa vagy éppen a Daybreakers – A vámpírok kora köthető, de az Időhurok vagy a legutóbbi Fűrész-film az Újra játékban is az ő kezeik közül került ki.

Megosztom:Share on Facebook19Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE