Széttörve (2017)

Hirdetés

Nagyon úgy tűnik, hogy M. Night Shymalan visszatért és régi fényében tündököl. Már A látogatás című filmje sem volt kutya. A Széttörve pedig, ha lehet még ennél is jóval ütősebbnek ígérkezik.

Széttörve (2017)

 

Magyar cím: Széttörve
Eredeti cím: Split
Műfaj: horror, thriller
Mozipremier (USA): 2017. január 20.
Mozipremier (Magyar): 
DVD / Blu-Ray megjelenés: 
Rendező: M. Night Shyamalan
Forgatókönyvíró: M. Night Shyamalan
Filmstúdió: Blinding Edge Pictures, Blumhouse Productions

 

A Széttörve története:

Kevin (James McAvoy) egy igazán különleges személyiség. Pontosan huszonhárom igazán különleges személyiség. A férfi elméje ugyanis legalább ennyi részre hasadt és ennyi ember éli abban az egy testben az életét.

Őket pedig három fiatal lány ismerheti meg alaposan, miután Kevin elrabolja őket. A huszonhárom személyiség között akadnak kedvesebbek, bár elengedni egyik sem akarja a lányokat. A legnagyobb baj viszont talán mégsem ez, hanem, hogy a legbelső, legvadabb személyiség előtörni látszik Kevin-ből.

Szereplők:

James McAvoy, Anya Taylor-Joy, Haley Lu Richardson, Kim Director, Brad William Henke, Sterling K. Brown, Sebastian Arcelus, Betty Buckley, Lyne Renee, Jessica Sula, Neal Huff, Maria Breyman, Jalina Mercado, Steven Dennis, Peter Patrikios.

Képek:

Széttörve új magyar szinkronos előzetes:

Széttörve előzetes:

Érdekességek:

M. Night Shyamalan egy interjúban úgy fogalmazott, hogy a Széttörve volt élete egyik legnagyobb filmes kihívása. Ezzel persze valószínűleg James McAvoy is így van, aki 23 karaktert keltett életre, ráadásul az előzetesek alapján mindezt profi módon kivitelezte.

Az eredeti tervek úgy szóltak, hogy M. Night Shyamalan újból Joaquin Phoenix-szel fog együtt dolgozni. A páros a Jelek forgatásain már találkozott. Azonban végül nem sikerült megegyezni a színésszel, így James McAvoy lett a befutó.

Produceri poszton ismét feltűnik a Blumhouse stúdió atyja, Jason Blum. Ismét, hiszen már A látogatás során is találkozhattunk a stáblistán a nevével.

McAvoy számára mondjuk a tudathasadásos karakter alakítása talán nem is olyan új dolog. A Mocsok című 2013-as filmjében már gyakorolhatott erre a mostani szerepre. Sőt pont emiatt nem is a Széttörve az első film, ahol McAvoy nőnek öltözött. A Mocsokban is történt hasonló dolog a karakterével.

Néhányan felvetették, hogy a történetben akár valami természetfeletti dolog is szerepet kaphat. Nos ezt Anya Taylor-Joy egy interjúban cáfolta. Elmondta, hogy ilyenre egyáltalán nem kell számolni a Széttörve című moziban.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE