Tébolyult (2018)

Hirdetés

Tébolyult (2018) – Teljes film adatlap – Steven Soderbergh visszatért és most először a horror műfajában alkotott. Claire Foy főszereplésével készült legújabb alkotása.

Tébolyult online film adatlap

 

Magyar cím: Tébolyult
Eredeti cím: Unsane
Műfaj: horror, thriller
Premier (USA):  2018. március 23.
Mozipremier (Magyar): 
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Steven Soderbergh
Forgatókönyvírók: Jonathan Bernstein, James Greer
Filmstúdió: Extension 765, New Regency Pictures, Regency Enterprises

Unsane (2018) története:

Egy fiatal lányt akarata ellenére zárnak be egy elmegyógyintézetbe. A nő a falak között a legnagyobb félelmeivel kell, hogy szembesüljön, ugyanakkor már ő maga sem tudja eldönteni, hogy amit tapasztalt, az képzeletének játéka vagy a szörnyű valóság.

Szereplők:

Joshua Leonard, Claire Foy, Sarah Stiles, Marc Kudisch, Amy Irving, Colin Woodell, Myra Lucretia Taylor, Lynda Mauze, Zach Cherry, Polly McKie, Jay Pharoah, Raúl Castillo, Juno Temple, Michael Mihm, Robert Kelly

Előzetesek, videók:

Érdekességek:

A Tébolyult rendezője a kiváló direktor Steven Soderbergh, akinek már rengeteg remek produkció van a háta mögött. Érdekes módon azonban most először rendezett horrorfilmet.

Emellett nem csak ez rendhagyó a Tébolyult kapcsán, hanem maga a technika is, amellyel elkészítették. A filmet ugyanis egy Iphone kamerával forgatták le. Egészen pontosan a készülék 7 Plus verzióját használták és az azon található kamerát. Ez a kamera egyébként képes már 4K-ban rögzíteni. A munkálatok ezen része pedig mindösszesen csak 10 napig tartott.

A filmben látható kórházi jeleneteket a Summit Park Kórházban vették fel, amelyet egyébként nem régiben zártak be.

A világpremier 2018 februárjában a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon volt esedékes.

A Tébolyult a The Times információ szerint 1,2 millió amerikai dollárból készülhetett el.

Nem csak Soderbergh számára volt ez az első horrorfilm, hanem a forgatókönyvet jegyző páros is most debütált ezen a zsáneren belül. James Greer és Jonathan Bernstein már korábban is együtt dolgoztak. Többnyire családi vígjátékok kerültek ki a kezeik közül. A kiskrapek visszavág, a Botcsinálta ellenőr, a Cserebere szerencse vagy a Jackie Chan főszereplésével készült Kém a szomszédban volt az, amit eddig letettek az asztalra.

A Tébolyult főszerepét az a Claire Foy kapta, aki többnyire brit sorozatokban tűnt eddig fel, viszont a The Crownban nyújtott alakításáért, amelyben II. Erzsébet királynőt formálhatja meg, Golden Globe díjat is kapott.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE