Téli menedék (2019)

0
1
Téli menedék (2019)

Téli menedék (2019) – Online film adatlap – Severin Fiala és Veronika Franz, a Jó éjt, anyu! készítői ismét hátborzongató sztorival álltak elő.

Téli menedék – Teljes film adatlap

Téli menedék (2019)

Magyar cím: Téli menedék
Eredeti cím: The Lodge
Műfaj: dráma, horror, thriller
Premier (USA):  2019. január 25. (Sundance Filmfesztivál)
Hazai premier: 
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Severin Fiala, Veronika Franz
Forgatókönyvírók: Sergio Casci, Severin Fiala, Veronika Franz
Filmstúdió: FilmNation Entertainment, Hammer Films
Forrásunk a film IMDB adatlapja.

Téli menedék története:

Richard (Richard Armitage) és Grace (Riley Keough) menyegzője egyre közelebb van, a pár rettentő boldog, ám az idillt azért van, ami beárnyékolja. Richardnak ugyanis már van két gyereke, akik nem szeretik Grace-t. Ezen pedig az sem segít, hogy úgy érzik, a nő egyre inkább átveszi édesanyjuk helyét. Nem is titkolják, hogy nincs ínyükre a házassága. Mindezt pedig csak tetézi, amikor az időjárás miatt egy hétvégi házban maradnak, hármasban a gyűlölt „új anyuval”! Igyekeznek minden módon a tudtára adni, hogy nem szeretnék, ha a családjuk tagja lenne. A baj tehát már így is adott, ám néhány furcsaság és különös történés csak tetézi a helyzetet.

Szereplők:

Riley Keough, Richard Armitage, Katelyn Wells, Lola Reid, Rebecca Faulkenberry, Danny Keough, Jaeden Martell, Lia McHugh, Alicia Silverstone

Előzetesek, videók:

Érdekességek:

A Téli menedékről talán már a sztorit olvasva is óhatatlanul eszünkbe jut a Ragyogás. Ezt az érzést pedig csak tovább fokozza egy jópofa easter egg. A filmben látható kutyát Grady-nek hívják, pont, ahogy a Szépkilátás Hotel gondnokát.

Severin Fiala és Veronika Franz osztrák születésű filmesek. Az első egészestés filmjük a Jó éjt, anyu! volt, ami egy egészen jól sikerült alkotás, még saját hazájukban készítették. Ehhez képest a Téli menedék már a tengerentúlon, Kanadában forgott.

A forgatókönyvön ők is dolgoztak, de az eredeti ötletgazda Sergio Casci volt, aki a 2011-es The Caller-t is írta.

A női főszerepet a Golden Globe-jelölt Riley Keough kapta. A színésznő szerepelt a Mad Max: A harag útjában, az American Honey-ban, az It Comes at Night-ban, de a Logan Lucky-ban is láthattuk.