The Lodgers előzetes – Gótikus horror az írektől

Hirdetés

Az elmúlt héten mutatták be Torontóban a The Lodgers című ír horrorfilmet. A gótikus beütésű szellemektől sem mentes történet egészen ígéretesnek tűnik.

1920-ban járunk, így írországi, cseppet sem barátságos kastélyban, ahol egy ikerpár lakik. Ha számolgatjuk őket, akkor csak ketten vannak, azonban mégsem csak ők élnek a falak között, hanem valami kevésbé meghatározó identitás is. A fiataloknak igazából három szabályt kell betartaniuk, hogy ne kerüljenek igen komoly bajba.

Éjszakánként nem járkálhatnak, az ágyban kell maradniuk. Nem engedhetnek be senkit, egyetlen idegent sem a kastélyba. Valamint mindörökre együtt kell maradniuk a falakon belül.

Rachel és Edward tulajdonképpen jól megvannak, ám egyszer a közeli falucskába keveredik a háborús veterán Sean, aki szemet vet Rachel-re és a lány is érdeklődni kezd a férfi iránt. Rachel úgy dönt, hogy felrúgja a szabályokat, ezzel azonban igen komoly hibát követ el.

The Lodgers előzetes

David Turpin írta meg a The Lodgers forgatókönyvét, míg a rendezést a Let Us Prey direktora, Brian O’Malely vezényelte.

A testvéreket Charlotte Vega (Velvet, Another Me) spanyol színésznő és a brit Bill Milner (X-Men: Az elsők, Rémbo fia) alakíthatta.

Mellettük pedig David Bradley (The Strain – A kór, Harry Potter-filmek), Eugene Simon (Trónok harca, Ben Hur) és Moe Dunford (Vikingek) is feltűnik.

Érdekesség lehet, hogy a forgatások a Loftus Hall-ban és annak környékén zajlottak. A kastély története baromi régre nyúlik vissza és rengeteg történelmi pillanatot megélt. Manapság amolyan turista látványosságként szolgál, ugyanis Írország legfélelmetesebb kísértetkastélyának tartják.

Valljuk be, ez eléggé impozánsan hangzik egy gótikus szellemtörténet kapcsán. Szeptember 8-án, a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon volt esedékes a premier. Ezt követően még nem tudni, hogy a nagyközönség számára mikor lesz elérhető a The Lodgers.

The Lodgers előzetes:

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE