The Veil (2016)

Hirdetés

A pokol konyhája és az Entrópia rendezőjének legújabb filmjében Jessica Alba és Thomas Jane kapták a főszerepet.

 

Magyar cím:  The Veil

Eredeti cím: The Veil
Műfaj: dráma, horror, thriller
Mozipremier (USA): 2016. január 19.
Mozipremier (Magyar):
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): 2017. május
Rendező: Phil Joanou
Forgatókönyvírók: Robert Ben Garant
Filmstúdió: Blumhouse Productions

The Veil kritika

The Veil története:

A The Veil középpontjában egy tévés stáb áll, akik komoly célokkal forgatnak. Egy szekta által elkövetett tömeges öngyilkosság színhelyére térnek vissza. Dokumentumfilmet szeretnének készíteni, a tökéletes végeredmény érdekében pedig az eset egyetlen túlélőjét is magukkal viszik. Szeretnék kideríteni, hogy pontosan mi is történt, mi áll a tragédia hátterében. Azonban a válaszok helyett, gonosz erőkkel találják szembe magukat.

Szereplők:

Jessica Alba, Lily Rabe, Thomas Jane, Aleksa Palladino, Shannon Woodward, Reid Scott, Lenny Jacobson, Meegan Warner, Jack De Sena, David Sullivan, Amber Friendly, Christopher Sweeney, Ivy George, Shane Roney, Kira McLean

The Veil képek:

The Veil előzetes:

Érdekesség:

A The Veil tulajdonképpen igaz történet. A készítők ugyanis a Jonestown-ban történt mészárlást vették alapul. Ebben a tömeges öngyilkosságban egy közösség 900 tagja vett részt.

Sarah Hope szerepére Lily Rabe volt az egyetlen jelölt. A rendező, Phil Joanou úgy gondolta, hogy Rabe lehet a tökéletes színésznő erre a szerepre. A direktor az Amerikai Horror Story-ban és a Suttogókban nyújtott alakítása okán akarta mindenáron megnyerni magának a színésznőt erre a szerepre.

A The Veil Jessica Alba karrierjének harmadik horrorfilmje. Legutóbb még 2008-ban A szem című horror feldolgozásában láthattuk. Korábban viszont a Kéz-őrületben is szerepet kapott.

A The Veil forgatókönyvét Robert Ben Garant készítette el. Az úriember régóta mozog filmes berkekben. Rendezőként, íróként és színészként is ismerős lehet. Direktorként például az Ördögfattya vagy a Zsaruk bevetésen című sorozat köthető a nevéhez. Íróként az Amerikai taxi, az Éjszaka a múzeumban első felvonása vagy a Jessabelle fűződik a nevéhez. Illetve a 2017-ben bemutatott Baywatch mozifilm szkriptjén is dolgozott.

A rendező, Phil Joanou még 1987-ben készítette el első egészestés filmjét. Ez volt a Bunyó háromkor. Később a Dermesztő szenvedélyek, A pillangó tánca vagy az Erőpróba is az ő rendezésében készülhetett el. Ezek mellett pedig néhány zenés videoklipet is dirigált. Elsősorban a U2-val dolgozott együtt.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE