The Walking Dead 7. évad 12. rész – Kritika

Hirdetés

Eltelt egy újabb hét, és azt hiszem bátran kijelenthetjük, hogy az eheti epizódban volt minden amiért a The Walking Dead-et szeretjük. Sőt, még egy kicsit ki is világosodott, ebben a sötét világban. Az első félévadhoz képest még mindig magasan szárnyal kedvenc túlélő drámánk a második etapban.

Míg a múltheti felvonásban a Dwight és Eugene szálat követhettük, most Rick-et és Michonne-t kísérhetjük portyára. Ha Rick megígérte a csöveseknek, hogy lesz fegyver, akkor lesz fegyver. Nincs apelláta. Azt viszont még ők sem gondolták, hogy egy igazi aranybányára bukkannak. Persze semmit nem adnak ingyen, ezt jól tudjuk, főképp Robert Kirkman kis világában. Úgyhogy bővelkedhettünk belekben, szerelemben, némi drámában és még egy kis humorra is futotta.

Na, meg egy baromi ronda CGI őzikére. Valaki tarkón baszhatná ezeket a csávókat a számítógépük előtt, hogy ne egy ilyen sugárfertőzött rókát varázsoljanak a képernyőre, őz helyett. Apróság ez a sok jó dolog mellett, de úgy gondolom, hogy nem szabadna megengedni maguknak egy ilyen tróger munkát. Ennél még egy 3 fejű repülőkrokodil vs robot bikacápa szintű filmben is jobbat dobnak ki.

Azért ettől eltekintve nagyon is rendben volt minden.

Rick és Michonne igazi romantikus portyán vett részt, amit némi erotikus montázs is díszített. Na, de rájuk is fér már egy kis lazítás és egy kis szerelem. Mikor pedig már a hazainduláson filóznak, belebotlanak a főnyereménybe. Egy kerítésekkel körbezárt vidámparkba, jó néhány sétáló hullával, kajával és fegyverekkel tömve. Nem igazán jellemző rájuk az efféle szerencse mostanság, de valljuk be, már kiérdemlik, hogy nekik is leessen valami.

Igaz, a bejutásuk is kb a tervezésükkel volt egy szinten, olyan igazi durr bele volt az egész. Értem én, hogy már nem jelent számukra néhány zombi igazi veszélyt, mint akár az első évadokban, de azért egy kicsit gondosabb tervezés belefért volna az idejükbe. Főként, hogy itt az a néhány járkáló, legalább ötven volt. A könnyelműségnek természetesen meg is van az ára, és Rick elég szorult helyzetbe került. De ugye Glenn szemeteskukás menekülése óta tudjuk, hogy nincs itt lehetetlen.

Hogy mennyire volt hatásvadász Rick menekülése, azt mindenki döntse el maga, mindenesetre Michonne-ra igen komoly hatást gyakorolt az elvesztésének gondolata. Alaposan át is formálta a gondolkodás módját a közelgő háborúról. Most eszmélt rá, hogy bárkit elveszíthetnek, akár egymást is. Rick viszont igazi vezető módjára tisztázta a dolgot, hogy ez bizony már rég nem róluk szól, hanem a jövőről.

Mindenesetre a túra sikeresen zárult, és minden jóval megpakolva indulnak hazafelé, hogy aztán a kukásoknak vigyenek némi ellátmányt. Csupa szerencse, hogy ilyenkor mikor megpakolt teherautóval grasszálnak, sehol egy figura a Megmentők brigádjából.

Mindeközben találkozhatunk Tara-val is, aki a legjobb hallgatóság előtt igyekszik felhozni érveket és ellenérveket, hogy miért is ne árulja el Rick-nek, hogy kikkel találkozott a kiruccanása alkalmával. Az epizód zárómomentumaiban megtudjuk, hogy milyen döntésre is jutott ezzel kapcsolatban.

Mindemellett még Rosita magánakcióit és végigkövethetjük. Egyre inkább idegesítővé kezd válni ezzel a nagy bosszúszomjával, amivel maga mellé állítja a másik amazont, Sasha-t is. Természetesen érthető, hogy vérre szomjaznak, de cseppet se gondolnak bele, hogy esetleges sikertelenségükkel, bizony az otthoniakat fogják belelökni a hullámzó szarba, hogy ott aztán nyakig merüljenek, tátott szájjal.

Közel sem veszítettek a Negan-el való találkozáson annyit mint Maggie, ő mégis képes a racionális gondolkodásra. Ha sikerül a Megmentők menedékéhez sasszézniuk, akkor még sikerülni fog egy kis bajt csinálniuk.

Összességében egy remek epizódon vagyunk túl. Láthattunk szinte mindent, ami ezt a világot jellemzi, talán még egy kicsit többet is. Jövőhéten újra találkozhatunk a királlyal és alattvalóival. Az előzetest elnézve, pedig ők is egyre inkább szorult helyzetbe kerülnek a Megmentők miatt. Ezékielnek pedig hamarosan át kell értékelnie ezt a békét. Szóval, jövőhét hétfő, 22:00 Fox. Addig pedig olvasgassátok a hazai The Walking Dead rajongói oldalt a Facebookon.

Megosztom:Share on Facebook592Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE