The Walking Dead 7. évad 2. rész – Kritika

Hirdetés

Folytatódott a The Walking Dead hetedik évada és ugyan a második epizóddal egy jóval lassabb, jóval vidámabb részt kaptunk, nem lehet panaszunk. Persze vidámabb epizódot nem volt nehéz gyártani az évadnyitóhoz képest, viszont mindamellett nagyon is szerethetőre sikerült.

Természetesen várható volt, hogy a múltheti epizód brutalitása után hagynak egy kicsit szusszanni minket a készítők, sőt a Királyság bemutatása egy igazán megmosolyogtatóra sikeredett. Apropó, Királyság. Ugye a hatodik évad szezonzáró epizódjában találkoztunk a protektorokba öltözött lovasokkal, akik segítséget nyújtottak Morgan-nak és Carol-nak. Róluk nem igazán tudtunk akkor még semmit, de barátságos figuráknak tűntek. Nos, mára már kiderült, hogy tényleg barátságos arcok, sőt az is, hogy jóval összeszedettebb társaságról van szó, mint például a hilltop-i brigád. Még ha az első néhány percben úgy is néz ki a hely, mint egy színház vagy egy cirkusz.

the-walking-dead-7-evad-2-resz-kritika-1

Szóval az epizód Morgan és Carol szálát veszi fel, pontosan ott, ahol a szezonzáró epizódban letette féléves pihenőre. Végre bepillantást nyerhettünk a Királyságba, megismerhettük magát a királyt, Ezékielt és még jó néhány szimpatikus figurát. Akárcsak Negan karakterét, úgy Ezékielét is sikerült tökéletesen jó színészre osztani. Két, igazán karizmatikus karaktert sikerült megismernünk az elmúlt két epizódban és ez nyilván nagy hasznára lesz még a show-nak.

Ezékiel szerepében Khary Payton-t köszönthetjük. Eddig leginkább videojátékokban kölcsönözte a hangját, de volt néhány kisebb epizód szerepe sorozatokban is, mint például a Médiumban. Szó se róla, tökéletesen ragadta meg a szerepet, igazán jó választás volt.

Külön kiemelhető az a néhány perc, amikor Carol és Ezékiel találkoznak. Mindketten játszották a szerepüket egymás előtt, de tökéletesen át is láttak egymáson. Ezékiel valódi uralkodóként beszél, valódi szónoklatokkal él, úgy lépdel az udvaron, mint egy valódi király az alattvalói előtt. Persze inkább látszik elsőre valami flepnisnek, mint valódi királynak. Ezt Carol meg is jegyzi Morgan-nak, mindamellett azt is kifejti, hogy egy percet sem szándékozik ott tölteni tovább. Természetesen Carolt nem is kell féltenünk, szép lassan mindent begyűjt, ami a tiplizéshez szükséges számára, kihasználva színészi képességeit.

the-walking-dead-7-evad-2-resz-kritika-2

Az észrevétlen távozás kudarcba fullad, melynek hála megismerhetjük Ezékiel múltját is, bár csak tőmondatokban, sőt még a kis házi kedvencéről, Shiváról is kapunk némi információmorzsát. Hamar megvillantja a király, hogy át lát Carol-on: never bullshit a bullshitter.

Érdekes dolog, hogy a képregényben ez a beszélgetés Ezékiel és Michonne között zajlik le, úgyhogy nagyon úgy tűnik, hogy Carol lesz az, aki közelebbi kapcsolatba fog kerülni az uralkodóval a későbbiekben.

Nagy kérdés volt az is, hogy vajon miért etetik rothadt hússal a disznókat, de erre is hamar megkaptuk a választ. Egyszerűen így lesznek szép kövérek a cocák, amiket majd a megmentők falatoznak szép, nagy vigyorral az arcukon. Valószínű, hogy nem lesz semmi bajuk tőle, de azért jó kis fricska ez. Viszont az kérdéses még, hogy abból nem-e lesz gond a későbbiekben, hogy Ezékiel titokban tartja a Megmentőkkel kötött egyezségét és hogy, néhány beavatotton kívül nem tud róla senki.

the-walking-dead-7-evad-2-resz-kritika-3

A világ kitárult, ahogy azt Jézus ígérte Rick-éknek és ahogy Kirkman ígérte nekünk. Nagyon szimpatikus helyet ismerhettünk meg, tele szimpatikus emberrel. Egy értékes szövetségesre lelhetnek Rickék Ezékiel személyében.

Mindent egybevetve remek kis epizód volt ez, nagyon jó alakításokkal és ez tovább emelte a hetedik évad színvonalát. Remélhetőleg továbbra is sikerül tartaniuk majd ezt. Jövőhéten pedig még jobban kitárul a The Walking Dead világa, végre betekintést nyerhetünk a Megmentők életébe is, amire kifejezetten kíváncsi vagyok.

Valószínűleg a mostani vidám hangulatot leváltja egy jóval komorabb és tovább ismerkedhetünk Negan sötét világával, valamint betekintést nyerhetünk Daryl megpróbáltatásaiba és lelki kálváriájába.

Folytatás jövőhéten a Fox-on este 22:00, addig is pedig olvasgassátok a hazai The Walking Dead rajongói oldalt a Facebookon.

Megosztom:Share on Facebook23Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE