The Walking Dead 7. évad 6. rész – Kritika

Hirdetés

Hétfőn továbbgördült a The Walking Dead hetedik évada. Ugyan kicsit lassan építkezik ez az évad egyelőre, ami miatt elég sokan háborognak is, de minden epizódban csöpögtetnek új, és fontos információkat. Akárcsak a Megmentőkről, úgy a kialakult helyzetről is egyre tisztább képet kapunk. Persze a kirakósnak még jó néhány darabja hiányzik.

The Walking Dead 7. évad 6. rész - Kritika

Azt gondoltam, hogy az e heti epizód Heath-el és Tara-val fog foglalkozni, de mint kiderült, leginkább Tara központú volt, mindazonáltal egy igen fontos epizódot kaptunk, az új közösség bevezetésével. Kicsit közelebb kerülhetnek kedvenceink a megoldáshoz, ami persze vélhetően még így is messze van.

Tara-val és Heath-el utoljára a hatodik évadban találkozhattunk. A Megmentők előőrsének kiiktatása után kéthetes portyára indultak, ami mint kiderült, nem volt épp sikerekben gazdag és el is húzódik. Heath nem igazán tud megbirkózni azokkal a dolgokkal, amik az új világban várnak rájuk. Hát ha még tudná mi várja őket Alexandriában.

Az epizód első perceiből már kiderült, hogy valami gebasz történt, mikor Tara-t partra mossa a tenger, kicsit később az is, hogy szétválni kényszerültek, hála Greg Nicotero újabb csodálatos maszkjainak. Eszméletlenül jól néztek ki a homokból előkúszó holtak, de ezt már megszokhattuk, hogy ha valamiben, akkor ebben nem okoznak nekünk csalódást.

The Walking Dead 7. évad 6. rész - Kritika

Szóval Tara-t partra mosta a tenger és elég hamar egy új közösségben találja magát fogolyként, miután belopózik a csupa nőkből álló csoport táborába. Ez a kolónia is igen fontos szerepet játszik a rajzolt kiadásban, de attól eltérően, jóval hamarabb vezették be őket. Nem nevezhetőek éppen barátságosnak, ha azt nézzük, hogy mindenkit megölnek akivel találkoznak, de hamar magyarázatot kapunk ennek a miértjére, és így már érthető is a dolog. Így, hogy nem találkoztunk az epizódban a Megmentőkkel, hanem csak hallottunk a tetteikről, sokkal félelmetesebbnek és kegyetlenebbnek tűnnek, mint mikor fel-alá rohangásznak a képernyőnkön.

Az új társaság marasztalni próbálja a lófarkas lányt, de miután ő nem szándékozik maradni, látszólag könnyen az útjára eresztik, némi kísérettel. Hamar kiderül, hogy a kíséret leginkább kivégző osztagként funkcionálna, de ez várható is volt.

The Walking Dead 7. évad 6. rész - Kritika

Tara egy kis segítséggel megmenekül és útnak indulhat Alexandria felé, amihez remek kísérő zenét kaptunk, igazán találó címmel. Ez a Dirty Three – Everything’s Fucked című dal, ami tökéletesen tükrözi a kialakult helyzetet, és mikor Tara hazaér, akkor szembesül vele, hogy itt tényleg minden elvan baszva. Az az igazság, hogy Tara nekem még mindig gyengécske. Nincs vele különösebb bajom, de Alanna Masterson játéka egyszerűen nem tud megfogni. De lehet velem van a baj.

Arról, hogy Heath-el mi is történt, gyakorlatilag semmit nem tudni. Elrabolták, elhúzott valamerre, netalán meghalt? Ez valószínűleg még egy darabig kérdés lesz, mivel ő kapta meg a 24: Legacy főszerepét. Így vagy eltüntetik egy időre, vagy egyszer csak előkerül, esetlegesen holtan, a Megmentők kezei közül. De nyilván nem fog tudni egyszerre mindkét szériával foglalkozni. Helyette viszont kaptunk néhány új szereplőt, akik közül néhányan jó eséllyel, állandó szereplőkké is válhatnak.

The Walking Dead 7. évad 6. rész - Kritika

Kaptunk megint egy kis apróságot, ami akár nagy jelentőséggel is bírhat, méghozzá Tara tetoválásai. Sokszor találkoztunk már elrejtett apróságokkal, amik előre vetítettek bizonyos eseményeket. Az ilyen easter egg-ekben különösen jó a The Walking Dead. Sok helyen bibliai utalásokban keresik a megfejtést, és végül is akad egy ami akár jelenthet is majd valamit. A tetoválás első két sora: XXVI, XIII. Máté Evangéliumában ez így hangzik: 26:13 Bizony, mondom néktek, hogy bárhol hirdetik majd az evangéliumot az egész világon, amit ez az asszony tett, azt is elmondják majd az ő emlékezetére.

Persze, ez is csak találgatás, de akár még igaz is lehet, hogy Tara nagy dolgot tesz majd a győztes végkifejlet érdekében.

Még két epizód van hátra a félévados pihenőig. Jövőhéten ismét találkozhatunk Negannel és kompániájával, illetve jó néhány szereplővel Alexandriából is. Várhatóan kicsit felfognak pörögni az események a félévadzáró közeledtével. Mi kíváncsian várjuk. Folytatás jövőhét hétfőn, este 22:00 Fox. Addig is olvasgassátok a hazai The Walking Dead rajongói oldalt a Facebookon.

 

Megosztom:Share on Facebook251Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE