The Walking Dead 7. évad 7. rész – Kritika

Hirdetés

Nagy meglepetésre, beharangozás nélkül, egy órás epizóddal folytatódott a The Walking Dead. A negyedik epizóddal szemben, most szükség is volt arra a plusz játékidőre, és sikerült is nagyon jól kihasználni azt. Végre!

the-walking-dead-7-evad-7-resz-kritika-1

Véleményem szerint a hetedik évad egyik legjobb epizódját sikerült elénk rakni. Igaz, nem nagy szó ez, ha az eddigi epizódokat vesszük figyelembe, de biztos vagyok benne, hogy tartogatnak még meglepetéseket számunkra. Egyet végre elő is húztak a tarsolyból. Az eheti rész bizonyos szakaszait, nagyjából panelról panelre forgatták le a képregényből és igazán sikeresen tették ezt.

Félő volt, hogy Negan-től ismét besokallhatunk egy epizód alatt, de nekem most nem voltak olyan zavaró pillanatai, mint például a fentebb említett negyedik epizódban, Jeffrey Dean Morgan remekül fogja meg a szerepet, félreértés ne essék, csak épp néha ez már inkább irritáló, mint jó. Persze ez nem az ő hibája.

A hetedik epizódban újra betekinthetünk Negan-ék menedékébe, egyenesen Carl szemgödrén keresztül, és most talán egy sokkal átfogóbb képet kapunk arról, ami ott zajlik. Leginkább egy szektára emlékeztet ez az egész brigád, csak itt Charles Manson helyett Negan a szektavezér. Alapjaiban véve viszont teljes mértékben arra hajaz ez az egész. Így már sokkal érthetőbbé válik az, hogy miért táncol mindenki úgy, ahogy ő fütyül.

the-walking-dead-7-evad-7-resz-kritika-2

Nos, Carl kis magánakciója várhatóan balul sült el, de egy valamit mégis elért vele, láthatóan kivívta Negan tiszteletét, még ha épp nem is erre vágyott. Mivel két Megmentő halála szárad Carl lelkén, így a büntetés sem marad el, persze jóval szolidabb, legalábbis egyelőre, mint amit megszokhattunk Negantől.

Nem alkalmazza a megszokott testi fenyítést, ehelyett a lelki terror az amit bevet, és mint tudjuk, okozhat ez mélyebb sebeket, mint a forró vasaló. Mindvégig azon volt, hogy térde kényszerítse a kiskölyköt, de láthatóan jóval keményebb kis ördög ez. Bár nagy az esély rá, hogy ezért még Rick alapos fejmosást fog kapni.

Látszólagosan Daryl is behódolt a Megmentőknek, de egy pillanatot sem mulaszt el, hogy odaszóljon valamit a Megmentők vezérének. Nyilván le is lennénk lombozva, ha nem így tenne.

Ott van még Dwight, aki egyre nehezebben viseli azt, ahogy Negan folyamatosan bünteti, így akár még ő is lehetett az, aki kulcsot csempészett Daryl-nek. Persze nagyobb annak az esélye, hogy Sherry tette. Úgyhogy itt a lehetőség, hogy az íjász visszatérjen a csapatához, ami egy újabb lépés a háború felé.

the-walking-dead-7-evad-7-resz-kritika-3

Gabriel atyának meg nem, hogy csak leszálltak a golyói, de meg is növesztette őket. Igen sokat fejlődött a karaktere a nyámnyila, hányós, kétszínű pap óta. Annak idején ő igyekezett legjobban bemószerolni Rick-et, hogy a falon kívül tudja, most pedig, hogy Spancer készül árulásra, szépen felvilágosítja, hogy mekkora szarházi. Igazán mosolyfakasztó monológot kapott.

Ha már mosolyról esik szó, az utolsó percekben tett róla Negan is, hogy vigyorra húzza szánkat, mindaddig, amíg Judith-ot meg nem találta. Valószínűleg csak rémisztgeti Carl-t. Igaz a nyolcadik rész előzeteséből Rick arcát elnézve, még az sem biztos, hogy nem talált ki valami újabb genyóságot.

Jövőhéten félévadzáró, méghozzá úgyszintén bővített játékidővel, várhatóan továbbfokozódó feszültséggel. Na és ha követik a hagyományokat, márpedig miért ne követnék, akkor egy állandó szereplő elhalálozásával folytatódik a The Walking Dead. Ezek után mi kíváncsian várjuk a folytatást, de reméljük ti is így vagytok ezzel. Ne feledjétek, hétfő este 22:00 Fox. Addig is pedig olvasgassátok a hazai The Walking Dead rajongói oldalt a Facebookon.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE