The Walking Dead 8. Éévad 4. rész – Kritika

Hirdetés

Tovább dübörög a háború és a személyes drámák hada, csak valami hiányzik. Méghozzá az olyan jól működő karakterek amilyenek régen voltak. Én leginkább ebben látom ma a The Walking Dead gyengeségét, nem pedig a szarul kivitelezett akciókban.

Kicsit elmaradtam a múltheti The Walking Dead adaggal, így igyekszem némileg azt is pótolni, vagy legalábbis kicsit foglalkozni vele. Bár nem lehet azt mondani, hogy érdemben túl sok minden történt. Az elmúlt 4 epizód eddig gyakorlatilag pár órát ölelt át, és ugyan a golyók záporoznak, de körülbelül ennyi. Nincs ezzel baj természetesen, most ennek van itt az ideje, csak sótlan így az egész, hála a sok érdektelen karakternek, akik úgy is elhullanak általában még az adott epizódban.

Reménykedtem, hogy ezzel a Morales szállal kezdenek valamit, de Daryl elintézte gyorsan, hogy ne kelljen vele sokat foglalkozni. Persze megtudtuk, hogy ő is megjárta a poklot, és ennek hála a Neganek táborát erősíti, vagyis erősítette. Na, meg rávilágított Rick-nek arra, hogy itt bizony már ők sem jó emberek, hogy abból a barátságos rendőrből mára egy ugyanolyan hidegvérű gyilkos vált mint belőlük. Igaz, ez már feltűnt nekünk is, felesleges volt hozzá a narrátor.

Az itt történt eseményeknek hála Rick és Daryl megtudták, hogy a fegyverek, amit keresnek máshol vannak. Történetesen éppen a Királyság egy részét szedték darabokra. Ezekiel kicsit elhamarkodottan vidámkodott a sértetlenségüknek, amit túlzottan nem is értettem. Eddig mindent okosan megterveztek, aztán most meg a nyílt mezőn vigyorognak ahelyett, hogy átnéznék az épületeket, amik körbe veszik őket. Darabokra is szaggatták őket egy M50-el ahogy azt illik. Kezek, lábak mindenhol, de királyunk persze megúszta egy kis sérüléssel a lábán, miközben Carol pedig abba az épületbe teleportált ahonnan lövöldöztek rájuk.

A nyitó képsorokból is várható volt, hogy itt nagy kaszálás lesz, mindenki szépen elbúcsúzott a szeretteitől, a király ismét szónoklott egyet a mosolygásról, hogy aztán újra az emberei gyűrűjében az arcára fagyjon. Azt mondjuk mindenképp hozzá kell tenni, hogy az Ezekielt alakító Khary Payton egyszerűen kiváló a szerepében. Akár legyen szó a királyról, akár arról a megtört emberről, akinek láthattuk az eheti epizódban, minden pillanata hihető.

A sztorihoz visszakanyarodva kicsit, érthetően sokan nehezményezik a trógerül kivitelezett akciót. Egy ilyen minőségű sorozat nem engedheti meg magának egyszerűen azt, ami a parkolóban lezajlott Carol és néhány Megmentő között. Nem a koncepcióval volt a gond, hanem a kivitelezéssel. Ne mennyünk már le Asylum szintre, ahol mindent baromi ronda CGI-al oldanak meg. Néha meg is kéne etetni azt a tehenet fejés előtt.

De visszakanyarodva a történethez, Carol döntés elé kényszerül, vagy elbukják a fegyvereket, vagy megmenti Ezekiel-t és Jerry-t. Természetesen az utóbbi mellett dönt, aminek hála a Megmentők lepucolnak, de messzire nem jutnak ugye, mert a távolból már halljuk Daryl motorjának zúgását. Na, és hát itt láthattuk az eddigi egyik legbénábban kivitelezett autós üldözést. Annak az M50-esnek gyakorlatilag pont futóműig kellett volna bontania Rick verdáját, nem csak a hűtőt megpiszkálnia. De mindentől függetlenül az epizód legüdítőbb pillanata Rick és Daryl párosa volt. Nagyon jól működik még mindig ez a páros.

A negyedik rész végén, a király halála helyett pedig megkaptuk házi kedvencének, Shivának a halálát, méghozzá a képregényhez hűen. Az, hogy mennyire valóságos az, hogy tíz ilyen szétfolyó félben levő csoszogó hulla szétkap egy ilyen benga tigrist, azt hagyjuk. Már a csoszogó hullánál bele lehetne kötni a valóságba, úgyhogy ebbe nem szeretnék belekötni.

Jövőhéten végre találkozunk Negannel és Gabriellel, akik összezárva tengetik a napjukat, illetve egy kis betekintést is kapunk a menedékbe, ahol Simon a tégla után kutat. Folytatás jövőhét hétfőn este 22:00 Fox TV. Addig pedig olvasgassátok a hazai The Walking Dead rajongói oldalt a Facebookon.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE