The Walking Dead 9. évad – Minden infó egy helyen

Hirdetés

2018 őszén érkezik a The Walking Dead 9. évad. Folyamatosan frissülő cikkünkben gyűjtjük a legújabb információkat a sorozattal kapcsolatban.

Szeretnénk felhívni a figyelmed, hogy a folytatásban akár SPOILER-es részekkel, mondatokkal is találkozhatsz. Kérünk, ennek tudatában olvass csak tovább.

The Walking Dead 9. évad előzetes

2018. 08. 02.

Ezért hagyja ott Andrew Lincoln a sorozatot.

Az Entertainment Weekly készített egy összefoglalót, amelyben többek között Andrew Lincoln, a Rick Grimes-t alakító színész is megszólalt. Ebben kiderül, hogy miért is döntött úgy, hogy nem folytatja a sorozatot. Nem, nem a pénzhez van köze. A családjával szeretne több időt tölteni. Tudni érdemes ugyanis, hogy a színész Angliában él, legalábbis a lakcíme ott van, ugyanakkor mégis legalább az év felét az USA-ban tölti, ahol a forgatások zajlanak.

“Két kisgyerekem van és egy másik országban élek. A gyerekek, ahogy egyre nagyobbak lettek, úgy egyre kevésbé tudtuk őket ide-oda vinni. Ennyire egyszerű a döntésem oka. Ideje hazatérnem.”

2018. 07. 27.

A San Diegoban rendezett Comic Con rendezvényen a készítők több dolgot is megerősítettek a The Walking Dead 9. évad kapcsán. Bejelentették a korábban pletyka szinten már felmerülő hírt, mely szerint Andrew Lincoln, vagyis Rick Grimes távozik a sorozatból. Pontosabban Robert Kirkman producer fogalmazott úgy, hogy Andrew Lincoln valóban kiszáll a 9. évad során. A Comic Con panelen pedig később maga a színész is beszélt erről.

Kiderült az is, hogy az előző évad végéhez képest ugrunk egy kicsit előre az időben.

A The Walking Dead 9. évad előzetesben suttogó zombi kilétére is fényderült – végre érkeznek a Suttogók, akiknek a vezetője Alfa. A készítők bejelentették, hogy a karaktert a kétszeres Oscar-jelölt Samatha Morton alakíthatja.


Kik azok a Suttogók?

A név felmerülése kapcsán érdemes picit boncolgatni ezt a kérdéskört. Sokan már évek óta várják, hogy ez a csoport ott legyen a sorozatban, hiszen hozzájuk képest a Megváltók kispályások. Néhányan úgy vélték, hogy talán Jadis szemétemberei esetleg a Suttogók, csak mondjuk egy korai formában. Ez már tudjuk, hogy nem igaz, pedig nem volt akkora badarság az elképzelés, hiszen a két csapat filozófiája mondhatni hasonló.

A Suttogók szerint is elképzelhetetlen a Rick által megálmodott civilizált világ, a társadalmat szerintük újra kell gondolni. A civilizációnak befellegzett, az embereknek pedig érdemes magukban felébreszteniük az elnyomott állatias ösztöneiket.

Hasonló formák azért már akadtak a szériában. Akár a Szemétemberekre is gondolhatunk vagy a Farkasokra. Nem kizárt, hogy akár a történet folytatásában kiderül, hogy onnét kivált emberek alkotják a Suttogókat. Sőt érdemes Morgan 3. évadban elejtett mondatát is felidézünk, amikor azt mondja, hogy embereket látott, akik holtak arcát viselték.

A Suttogók elképesztően könyörtelen figurák, akik a képregényszéria 130 füzetében bukkantek fel először, emberi bőrből készült álarcot viselve láthattuk őket. Ez akár a Rickék által is felfedezett álca egy továbbfejlesztett változata is lehet – csak a Suttogók megnyúzzák a holtakat, kiszárítják a bőrüket és ezt viselik. Így aztán a zombik és az emberek előtt is képesek rejtve maradni. A zombihordákban közlekednek, hörögve és suttogva kommunikálnak csak.

Érdekesség lehet, hogy a Suttogók a képregényben is egy időugrást követően jelentek meg – akkor két évet ugrott a képregény, most még nem tudni, hogy a sorozatban ez pontosan hány év vagy hónap lesz.

A Suttogók vezére tehát Alfa, de Béta néven egy könyörtelen férfikarakter is van, aki sosem veszi le holtálarcát – még nem tudni, hogy ezt a karaktert ki alakítja.

Megijeszteni senkit nem szeretnénk, de a Suttogó Háború komoly áldozatokat követelt a képregényben.


2018. 07.

Komoly és nagyon fontos változásokra számíthatunk az új évadban. Nem is kérdés, hogy a szériának muszáj megújulnia, hiszen az elmúlt évadban rengeteget esett a nézettség. A készítők pedig nem szeretnék engedni az aranytojó tyúkocskát, így a hírek szerint készek is arra, hogy változásokat eszközöljenek.

Angela Kang showrunner többek között azt ígérte, hogy az idő múlása fontos szerepet fog játszani a folytatásban. Elsősorban arra gondolt, hogy az eltelt idő meglátszik majd az utakon, a hidakon, amelyek rossz állapotban tűnnek majd fel és persze még égetőbb problémává válik a túlélők számára az erőforrások további szűkössége.

Kang továbbá azt is ígérte, hogy egy fajta western hangulatban szeretnék tálalni a filmet. Nem derül ki, hogy ennek bármi köze van-e a Westworld sorozat sikeréhez. Kang szerint azonban az új részben a hangulat efféle lesz – előkerülnek a lovak a közlekedésben, olajlámpákat használnak hőseink és különféle a korszakot idéző fegyverek is előkerülnek. Kang mindenképpen pozitívumokat vár ezen újításoktól.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE