Több pénzből készülhet el a Széttörve folytatása

Hirdetés

M. Night Shyamalan legutóbbi sikere, a Széttörve meglehetősen kevés pénzből készülhetett el. A folytatásban azonban a stúdió kénytelen lesz mélyebben a zsebébe nyúlni.

Shyamalan végre visszatért. Ezt már A látogatás című filmjében is láthattuk. A Széttörve című legutóbbi filmje, James McAvoy főszereplésével pedig szintén nem okozott csalódást. Sőt, mint végül kiderült a film ugyanabban az univerzumban játszódik, mint a Sebezhetetlen.

Ezt követően pedig a direktor nem is titkolta, hogy szeretne egy újabb filmet készíteni ebben a világban, ami már nyíltan a Sebezhetetlen és a Széttörve folytatása lenne.

Így aztán mindkét film fontosabb szereplőire számít. Ergo Anya Taylor-Joy, James McAvoy, Bruce Willis és Samuel L. Jackson is visszatérnének.

A legkisebb gondot, mármint anyagi értelemben Taylor-Joy visszatapsolása jelenti. Igaz egy baromi tehetséges és feltörekvő fiatalról van szó, akit például már a következő X-Men mozifilmben is láthatunk. A New Mutants-ban osztottak neki szerepet. A Széttörve filmben vagy éppen a Morgan-ben is remek alakítást fűződött a nevéhez.

James McAvoy már talán más tészta, viszont ő azért előszeretettel tűnik fel kisebb költségvetésű alkotásokban is. Persze blockbuster produkciókban is bőven találkozhatunk vele. Ha már az X-Men franchise-t emlegettem, akkor ott X professzor megformálója. Viszont a New Mutants-ban nem lesz ott, ám a másik 2018-as X-Men moziban, a Dark Phoenix-ben osztanak neki szerepet a hírek szerint.

Bruce Willis és Samuel L. Jackson azonban már tényleg más kategóriába tartoznak. Annak ellenére is, hogy a hírek szerint mindketten nagyon örülnek annak, hogy a Sebezhetetlen folytatást kap. Ettől függetlenül viszont megkérik az árukat. Willis állítólag napi 1 millió dollárért hajlandó kamera elé állni. Jackson pedig habár millióegy produkcióban tűnik fel évről évre, azért ő sem kevés zöldhasút tesz zsebre. A Marvel-nek olyan 7 millió dollárért dolgozott.

Ami miatt ez érdekes lehet, hogy a Glass – ez lesz a Sebezhetetlen / Széttörve folytatás címe – a Blumhouse égisze alatt készül .A cég pedig meglehetősen kis összegből szeret kasszasikereket csinálni. Lásd Parajelenségek vagy példának akár a Széttörve is jó lehet. 9 millióból készült el, végül pedig 275 millió dollárt termelt.

Jason Blum-nek viszont most szakítania kell ezzel, az már biztos.

Érdekesség lehet, hogy Bruce Willis annak idején Shyamalan első sikerében, a Hatodik érzékben is szerepelt. Az a film 40 millióból készülhetett el, ebből 20 millió volt Willis fizetése.

A Glass a tervek szerint 2019. január 18-án érkezhet meg a tengerentúli mozikba.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE