Train to Busan előzetes – A zombivonatból nincs kiszállás

Hirdetés

A Cannes-ban zajló filmes fesztiválon mutatták be először a Dél-Koreában készült Train to Busan című zombis horrort, amely a hírek szerint egy egészen korrekt alkotás. A Train to Busan előzetes talán segít dönteni.

Májusban, Franciaországban volt a világpremierje a Train to Busan című zombis horrornak. Vagy ha úgy jobban tetszik Busanhaeng az eredeti címe.

A film egy manapság igazán menőnek és népszerűnek számító horrortémát, a zombikat igyekszik ismét a földszínére rángatnia, talán nem is olyan rosszul. A Train to Busan előzetes ugyanis egy egészen korrekt filmélményt ígér.

A történet nem is igazán bonyolult. Dél-Koreában valamilyen oknál fogva kitör a zombijárvány, a középpontban pedig egy vonat és utasai állnak, akik Szöulból Busan-ba tartanak. Persze már a vonatúton gondba keverednek, hiszen a járműn néhány agyhalott is tömegközlekedik.

A Train to Busan előzetes egészen korrektnek is nevezhető, pörgős és zombiktól hemzsegő akciódús filmet ígér. Egyetlen bökkenő, így az előzetes alapján a néhol kicsit gyengének tűnő CGI lehet. Ha pedig valamihez hasonlítani kellene, akkor így hirtelen a Z világháború jutott az eszembe, igaz annál azért úgy tűnik kicsit durvulósabb darabbal van dolgunk.

A filmet teljes egészében Dél-Koreában forgatták. A rendezés és a forgatókönyv pedig Sang-ho Yeon nevéhez fűződik. Az úriember nem számít valami nagynévnek. Bár ha minden igaz, akkor a Disznók királya című animációs történetét itthon is meg lehet találni. Yeon korábban egyébként egy másik animációs filmet is elkészített. Az volt a Seoul Station, ami kvázi a Train to Busan előzményfilmje, csak animált szereplőkkel.

A direktor és forgatókönyvíró az ottani sztorit gondolta tovább és vitte élőszereplőkkel vászonra.

A kritikák többnyire méltatták a filmet. Egyrészt azért, mert végre egy zombifilm is érkezik Dél-Koreából, ahol azért elsősorban a szellemes mozikkal próbálják meg elárasztani a zsáner szerelmeseit.

Az mondjuk számomra is elég kétséges, hogy hozzánk valaha megérkezik-e a film. Vélhetően nem. Ez pedig egy kicsit talán kár, ugyanis van néhány ázsiai ország, ahol a legsikeresebb koreai produkcióként tartják számon.

Ha kíváncsi vagy miért talán a Train to Busan előzetes választ ad erre a kérdésre.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE