Új Blair Witch videó érkezett

Hirdetés

Hujjuj. Újabb mozgóképes anyag érkezett a The Woods címen forgatott Ideglelés folytatáshoz. Egy biztos, a Blair Witch videó továbbra is kamerarángatást ígér, de dögivel.

A Comic Con-on bemutatták a The Woods című film előzetesét, amiben nem ez volt a pláne. Hanem az, hogy igazából kiderült, a Blair Witch – vagy ha jobban tetszik Ideglelés – folytatásáról van szó.

Ugye a sztorinak még a 2000-es években készült egy folytatása, de a rajongók azt szeretik nem felhánytorgatni.

Nekem pedig őszinteségi rohamom van. Valamiért az egyik legtúlértékeltebb horrorfilmnek tartom szegény Ideglelést. Persze másik oldalról meg hálás is lehetek a filmnek. Régen aludtam olyan jót, mint mikor úgy döntöttem, hogy megnézem. Vegyes érzelmek ezek, bár tény, hogy a kamerarángatós horror sosem volt a kedvencem. Ettől függetlenül kétségtelen tény, hogy a zsáneren belül akadnak azért jól megoldott és izgalmas próbálkozások.

Számomra sajnos a Blair Witch nem volt ilyen. Akkor sem, ha kvázi műfajteremtő darabról beszélhetünk. Viszont ugye ízlések és pofonok.

Ettől függetlenül azért abszolút okos dolognak tartom, hogy igyekeznek új életet lehelni az egykori őrületbe. Más kérdés, hogy ez mennyire lehet sikeres. Tény, hogy az Ideglelés annak idején újító hatású volt. Azóta viszont minden nagyobbacska levél alatt találni egy-egy kézi kamerás horrort. Egyáltalán nem kuriózum már ez az egész.

Egy viszont biztos, a projekt kiváló rendező-író páros kezébe került.

Adam Wingard a 2000-es évek eleje óta foglalkozik filmezéssel. Komolyabb sikereket talán 2010 után ért el. Habár azt gondolom, hogy már az A Horrible Way to Die sem volt tőle rossz. A You’re Next pedig kifejezetten jól sikerült. Ezt követte két rövid szösszenet a V/H/S első és második részében, hogy aztán a The Guest is elkészüljön.

Ráadásul Wingard végig Simon Barrett forgatókönyvíróval dolgozott együtt, így összeszokott párost alkotva.

Ehhez képest Wingard most pont új filmjén a Death Note címűn ügyködik, na ezt nem Barrett írta neki. Viszont a páros rendezheti az I Saw the Devil című kroeai horror amerikanizált változatát. Szóval a producerek eléggé bíznak bennük.

Az új Blair Witch videó tulajdonképpen azt ígéri, amit eddig is kaptunk. Kamerarángatást, lótás-futást és félelmetes dolgokat. Sőt a fenti videót megtoldanám egy másikkal is:

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE