Újabb rekordot döntött meg Pennywise

Hirdetés

Az Az című horror még az előző hétvégén is termelt kis híján 10 millió dollárt a készítőknek. Ezzel a legjövedelmezőbb horror lett az USA-ban Andy Muschietti rendezése.

Az elmúlt hétvégi kis bevétel löketnek köszönhetően az Az már átlépte a 300 millió dolláros bevételt a tengerentúlon. Ez olyan rekord, amire még egyetlen horrorfilm sem volt képes a The Wrap beszámolója szerint.

Világszinten pedig 603 millió dollárról beszélhetünk, ami szintén pofás teljesítmény egy 35 millió dollárból készült filmtől.

Az R-es besorolású filmeket tekintve a Passió, az Amerikai mesterlövész és a Deadpool az a film, ami a szóban forgó 300 millió feletti kategóriába be tudott lépni.

Stephen King legújabb Az feldolgozása ugye Az ördögűzőt is letaszította a bevételi trón tetejéről, ugyanakkor érdemes nem kifelejteni az inflációt a képletből.

Ha ezt is hozzávesszük, akkora Hatodik érzék 293,5 millió dolláros bevétele manapság már 511,8 milliónak felelne meg. Vagy ott a példában szereplő ördögűzős film, ami annak idején 232,9 millió dollárt tudott termelni. Ez mai áron 983,2 millió dollárnak felelne meg, ehhez képest pedig még van hova fejlődnie Pennywise-nak is.

Sőt a legek legje talán Steven Spielberg A cápa című filmje, ami ma 1,1 millárd dollárnak megfelelő bevétellel dicsekedhetne.

Kérdés lehet, hogy az Az második része, ami már megkapta a premierdátumot, vajon képes lesz-e überelni ezt. A pakliban bőven benne van, talán arra is van esély, hogy a felnőtt karaktereket neves színészek alakíthatják, ami még több nézőt vonzhat.

Jessica Chastain például szerepel a rendező kívánságlistáján, de egy interjúban a gyerekek is elárulták, hogy kiket szeretnének látni felnőttként a saját bőrükben.

Megosztom:Share on Facebook17Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE