Universal szörnyuniverzum: Tisztázták Drakula sorsát

Hirdetés

Alex Kurtzman végre pontot tett egy igen fontos kérdéskör végére. Kiderült, hogy a Universal szörnyuniverzum miként is áll kapcsolatban Az ismeretlen Drakulával.

Sehogy. Ugye a Universal szörnyuniverzum megalkotása már jó ideje beszédtéma a stúdió háza táján. Nekem van egy emlékképem, mely szerint a 2010-es Benicio del Toro főszereplésével készült Farkasember is az egy alapkő szeretett volna lenni ebben az univerzumban. Viszont miután pénzügyi bukta lett a történet ezért gyorsan el is vetették az egészet.

A szörnyuniverzum ötlete azonban nem süppedt el végleg a lápban. Úgy döntöttek, hogy Az ismeretlen Drakulával talán lökést lehet adni a sztorinak. Szerződtették Luke Evans-t, Gary Shore rendezésében pedig elkészült a film, igaz ez alkalommal a Farkasemberre költött 150 millióval szemben „csak” 70 milliót adtak a munkára. A film a tengerentúlon megbukott, de világszerte is 200 millió dolláros bevételt termelt, ami nem túl vaskos.

Az igazi Universal szörnyuniverzum építgetés pedig talán ezután kezdődhetett meg. Akkor került Alex Kurtzman a fedélzetre és kiderült, hogy A múmia reboot lesz az első fecske.

Bár a rajongók ezt nem vették biztosra, már csak azért sem, mert Luke Evans kapcsán egy olyan pletykáról is lehetett hallani, hogy több filmre szóló szerződést kötött a stúdióval. Így néhányan joggal számíthattak arra, hogy valamilyen formában a karakter visszatér.

Ennek a kérdésnek a végére azonban Alex Kurtzman az új Múmia-film rendezője és az szörnyuniverzum atyja adott választ. Elárulta, hogy a Luke Evans-féle Drakula nem lesz része az univerzumnak. Az egyébként kérdés, hogy ezzel együtt Drakula is kukába megy-e vagy csak Evans alakításában nem kap szerepet. Nem teljesen egyértelmű a dolog.

Persze bőven benne van, hogy a stúdió nem kapkodja el ezt a dolgot, hiszen A Dr. Jekyll film, a Láthatatlan ember, az új Farkasember és Frankenstein is azt beszélik, hogy a Universal szörnyuniverzum tagja lenne, így vélhetően ők kapnak majd filmeket. Ráadásul ezek valamilyen kapcsolatban is lesznek majd egymással.

A múmia reboot-ban például Russell Crowe alakításában már biztos, hogy feltűnik Dr. Jekyll, hiszen őt az előzetesben is láthattuk.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE