Unsane előzetes – Az iPhone-nal forgatott horrorfilm

Hirdetés

Befutott az Unsane előzetes, attól a régen Steven Soderbergh-től, aki nem olyan régen, úgy fogalmazott, hogy jó eséllyel felhagy a filmezéssel. Ám szerencsére úgy tűnik ezt mégsem gondolta teljesen komolyan. A Logan Lucky után most egy különleges horrorfilmmel jelentkezik, amit teljes egészében egy iPhone-nal rögzítettek.

Az Oscar-díjas Steven Soderbergh munkásságát jó eséllyel nem kell bemutatni, rendezőként és producerként is számos sikerfilm fűződik a nevéhez. Nem is olyan túl régen viszont egy interjúban pedzegette, hogy talán felhagyna a filmezéssel. Szerencsére nem így történt. Többek között elkészítette a Mozaik című sorozatot, na meg a Logan Lucky-ról se feledkezzünk meg. Ideje pedig még arra is maradt, hogy egy különlegesnek nevezhető vállalkozást, egy iPhone-nal forgatott horrorfilmet is a naptárjába zsúfoljon. (Zárójelben jegyezném meg, hogy egy újabb film is szerepel a listáján, aminek az előkészületei hamarosan megkezdődnek.)

Az Unsane előzetes a technikai szempont miatt különleges. Erre pedig valljuk be szüksége is van, hiszen Jonathan Bernstein és James Greer forgatókönyve első ránézésre ugyanis nem tűnik valami eget rengetőnek.

A történet főhőse egy nő, akit bezárnak egy elmegyógyintézetbe. Hamar kiderül a hölgy számára, hogy ő ezt nem is akarja, ám ekkor már nem szabadulhat és a legkomolyabb félelmeivel kell, hogy farkasszemet nézzen. A baj az, hogy néha már ő maga sem tudja, hogy mi az igaz és mi a képzelet szüleménye. Egy darabig ugyanis szentül hiszi, hogy nem őrült meg, ám valami akkor sincs rendben.

A pozitívumok emlegetve rögtön szemet szúrhat Claire Foy neve is. A szigetországbeli színésznő a The Crown sorozatban már bőven megcsillogtatta tudását, ami ha jól sejtem Golden Globe-díjat is ért számára. Mellette pedig a szintén brit Juno Temple (Vágy és vezeklés, Mr. Nobody, Demóna) is szerepet kapott az Unsane-ben.

Ja és ha már a különlegességek, akkor talán azért annyiban nem merül ki a dolog, hogy egy teljes egészében iPhone-nal felvett filmről van szó. Steven Soderbergh ugyanis már számos filmet rendezett, viszont mégis ez az első horrorfilm a karrierje során.

Az Unsane a tengerentúli mozikban 2018. március 23-án érkezik meg. Hátha előbb-utóbb hazai premierre is lehet majd számítani.

Unsane előzetes:

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE