Upgrade (2018)

Hirdetés

Upgrade (2018) – Leigh Whannell, a Fűrész egyik ötletgazdája most egy horrorba ágyazott sci-fi-vel jelentkezett, egy ütős bosszúfilmmel.

Upgrade teljes online film adatlap

Upgrade (2018)

 

Magyar cím: 
Eredeti cím: Upgrade
Műfaj: akció, horror, sci-fi
Premier (USA):  2018. június 1.
Mozipremier (Magyar): 
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Leigh Whannell
Forgatókönyvírók: Leigh Whannell
Filmstúdió: Blumhouse Productions, Goalpost Pictures
Adatlapunk forrása a film imdb oldala.

 

Upgrade (2018) története:

Grey Trace (Logan Marshall-Green) és felesége, Asha (Melanie Vallejo) hazafelé tartanak, amikor megtámadják őket. Asha-t a rablók lelövik, Grey pedig deréktól lefelé teljesen megbénul. Úgy tűnik mindenét elvesztette, ám így új, kísérleti technológia segítségével könnyen lehet, hogy ismét lábra tud állni. Azonban ennél sokkal több az, amire Grey képesé válik. A különleges mesterséges intelligencia segítségével pedig arra is lehetősége nyílik, hogy megbosszulja szerelme halálát.

Szereplők:

Logan Marshall-Green, Melani Vallejo, Steve Danielsen, Abby Craden, Harrison Gilberson, Benedict Hardie, Richard Cawthorne, Christopher Kirby, Richard Anastasios, Kenny Low, Linda Cropper, Betty Gabriel, Emily Havea, Ming-Zhu Hii, Simon Maiden

Előzetes:

Érdekességek:

A film eredetileg a STEM címet kapta volna, utalva a mesterséges intelligencia nevére. Végül azonban mégis Upgrade elnevezéssel mutatták be. A stem egyébként egy holland szó, amelynek jelentése hang.

A forgatókönyvet Leigh Whannell írta. Ő annak idején a Fűrész esetében is íróként volt jelent, sőt az első három film írásában részt vett. Ezt követően is sokat dolgozott együtt James Wan-nal. A Halálos hallgatás, az Insidious is közös filmjük volt. Mindezek mellett viszont az Élősködök forgatókönyve és A futár szkriptje is Whannell nevéhez köthető.

Az író a rendezést is magára vállalta – ez utóbbi a harmadik Insidious film esetében is az ő reszortja volt.

A főszerepet Logan Marshall-Green kapta, akivel A meghívásban, a Prometheus-ban és a Pókember: Hazatérésben is találkozhattunk korábban.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE