Upgrade előzetes – A Fűrész írója ismét támad!

Hirdetés

Leigh Whannell-ről pontosan tudjuk, hogy forgatókönyvíróként egészen tökös, sőt színészként is minimum szerethető. Rendezőként pedig az Insidious franchise kapcsán már kipróbálta magát, olyan szörnyű az sem volt. Így aztán érdemes odafigyelnünk legújabb alkotására.

Talán nem is meglepő, hogy a Blumhouse berkein belül készülhetett el az Upgrade című alkotás. Esetünkben mondjuk nem egy újabb Whannell horrorra kell számítani. Inkább egy véres és meglehetősen nyers akció-sci-fi lesz a végeredmény, ami az ígéretek szerint a humort sem mellőzi majd.

A tengerentúlon június 1-én esedékes a premier, az pedig kérdés, hogy a hazai filmszínházakba egyáltalán megérkezik-e a produkció. Viszont amíg ez kiderül, érdemes lehet csekkolni az Upgrade előzetest.

A történet szerint főhősünk családját legyilkolják, a faszi azonban túléli a „kalandot”, de lebénul. Szerencséjére azonban egy új számítógépes technológiával képesek újra mozgásra bírni a végtagjait. Sőt, hamar kiderül az is, hogy a fejlett mesterséges intelligencia segítségével számos vagány tulajdonságra is szert tett, ráadásul így arra is lehetősége van, hogy bosszút álljon a családjáért.

Legyinthetsz, hogy ilyet már láttunk, de az a helyzet, hogy nem. Whannell filmje az előzetes szerint ugyanis elég őrültnek tűnik, ez a sci-fi színezet pedig egészen jól áll neki. Eldönteni talán nehéz, hogy ez valóban jó lesz vagy inkább valami hulladék – gondolok itt arra, hogy az előzetesben van egy fickó, akinek egy fegyver van beépítve a karjába, mintha ez volna a legtermészetesebb.

Mindenesetre ebben lehet fantázia, még ha nem is horror. Az viszont biztos, hogy vérbő és durvulós alkotásra van kilátás, Whannell igyekszik nem meghazudtolni magát.

A főszerepben egyébként nem a hirtelen izmos és súlyt vesztő Tom Hardy, hanem Logan Marshall-Green látható, aki meglehetősen hasonlít kicsit nagyobb sztárnak számító kollégájára.

Upgrade előzetes:

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE