Üveg (2019)

Hirdetés

Üveg (2019) – Online film adatlap – M. Night Shyamalan Sebezhetetlen és Széttörve című filmjeinek folytatása egy nem mindennapi szuperhős mozinak ígérkezik.

Üveg teljes film adatlap

 

Magyar cím: Üveg
Eredeti cím: Glass
Műfaj: dráma, misztikus, sci-fi
Premier (USA):  2019. január 18.
Mozipremier (Magyar): 2019. január 17.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: M. Night Shyamalan
Forgatókönyvírók: M. Night Shyamalan
Filmstúdió: Blinding Edge Pictures, Blumhouse Productions, Touchstone Pictures
Adatlapunk forrása a film imdb lapja.


Üveg (2019) történet:

Annak idején a Sebezhetetlenben megismertük David Dunn (Bruce Willis) és Elijah Price (Samuel L. Jackson) kalandját. Nem régiben pedig Kevin Wendell Crumb is feltűnt a színen, a fiatalember, akinek 24 személyisége van. Akkor talán nem is gondoltuk volna azt, amit M. Night Shyamalan, hogy a két film összefügg. A siker az újabb alkotás esetén sem maradt el, a három karakter így egyetlen filmben mutathatja meg magát 2019-ben.

Szereplők:

Anya Taylor-Joy, Bruce Willis, James McAvoy, Samuel L. Jackson, Sarah Paulson, Spencer Treat Clark, Luke Kirby, Kyli Zion, Jane Park Smith, Charlayne Woodard, Marisa Brown, Rob Yang, Shayna Ryan, Adam David Thompson, Nina Wisner


Előzetesek, videók:

Második, szinkronos előzetes:

Második előzetes:

Első, szinkronos előzetes:

Első előzetes angol nyelven:


Érdekességek:

Az Üveg forgatásai 2017. október 2-án kezdődtek és a csapat 39 nap alatt végzett is. Érdekesség lehet továbbá, hogy a forgatókönyv 134 oldalas volt.

Shyamalan nem kapkodott el semmit. A Sebezhetetlen című filmjét 2000-ben mutatta be, amely aztán 2016-ban kapott folytatást, ezt volt a Széttörve. Igaz utóbbi esetben csak a film végén derült ki, hogy pontosan miről is van szó. Ezt követően 2019-re datálhatjuk a történet trilógiává bővülését.

Hozzá kell mondjuk tenni, hogy a direktor már 2000-ben is úgy kalkulált, hogy egy trilógiát szeretne a vászonra álmodni, ez viszont nem működött teljesen, hiszen akkoriban a képregényes műfaj a filmes színtéren nem esett ennyire pozitív megítélés alá. Oké, tény, hogy a Sebezhetetlen nem egy képregényfilm, legalábbis amolyan Marveles értelemben, de nyilván a történet mégis ekörül a kultúra körül forog. A rendező mindenesetre akkoriban nem akart folytatást, amiben az is szerepet játszott, hogy nem igazán dicsérték a filmjeit, ez pedig eltántorította őt a Sebezhetetlen folytatásától. Az elmúlt években pedig Shyamalan úgy döntött, hogy inkább kisebb költségvetésű filmekkel szeretne foglalkozni – így jött össze a Széttörve is, ami komoly siker lett, így nem is volt kérdés, hogy visszatérne a Sebezhetetlenben megálmodott világhoz.

Az Üvegben Bruce Willis és Samuel L. Jackson negyedszer tűnik fel közös filmben. Mindketten ott voltak a Ponyvaregényben, igaz egyetlen közös jelenetük sem volt ott. Aztán nyilvánvaló, hogy ott a Sebezhetetlen, de korábban a Die Hard széria egyik részében is mindketten ott voltak.

Ez a film M. Night Shyamalan 13. rendezése, reméljük szerencsét hoz neki és nekünk nézőknek is ez a szám.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE