Vadászat (2020)

0
1
Vadászat (2020)

Vadászat (2020) – Online film adatlap – Craig Zobel szószerinti agymenése, ami nem ismer határokat és nem tudhatjuk ki marad benne talpon!

Vadászat – Teljes film adatlap

Vadászat (2020)

Magyar cím: Vadászat
Eredeti cím: The Hunt
Műfaj: akció, horror, thriller
Premier (USA):  2020. március 13.
Hazai premier: 2020. április 16.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Craig Zobel
Forgatókönyvírók: Nick Cuse, Damon Lindelof
Filmstúdió: Blumhouse Productions
Forrásunk a film IMDB adatlapja.

Vadászat története:

Egy csapat egymás számára teljesen idegen ember ébred egy réten. Hamar kiderül, hogy nem egy átmulatott random parti eredményeként kötöttek ki a zöld fűben, hanem életük legborzalmasabb és ijesztőbb kalandjába keveredtek. Egy olyan kalandba, ami gyorsan pontot tesz az ember életének végére. Hamar bebizonyosodik ugyanis, hogy mindannyian egy kegyetlen játék, nem önkéntes résztvevői. Egy emberekre vadászó társaság csapott le rájuk.

Az áldozatok között viszont nem mindenki az, akinek látszik és nem mindenki szeretné bevállalni a malacka szerepét.

Szereplők:

Betty Gilpin, Hilary Swank, Ike Barinholtz, Wayne Duvall, Ethan Suplee, Emma Roberts, Christopher Berry, Sturgill Simpson, Kate Nowlin, Amy Madigan, Reed Birney, Glenn Howerton, Steve Coulter, Dean J. West, Vince Pisani

Előzetesek, videók:

Érdekességek:

A Vadászat bemutatója nem alakult könnyen. A filmet a stúdió eredetileg 2019. szeptember 27-én szerette volna bemutatni, de augusztus elején törölték a bemutatót. Arra hivatkoztak, hogy a tengerentúlon történ daytoni és El Pasó-i lövöldözések okán nem volna etikus bemutatniuk a filmet. A filmet később, 2020 márciusában mégis bemutatták, ráadásul nem is változtattak rajta. Ez utóbbi Jason Blum producer is megerősítette.

A helyzet más miatt is érdekes. A film forgatókönyvének jogát még 2018 márciusában szerezte meg a Universal. A projekt munkacíme ekkor állítólag a Red State Vs. Blue State volt, utalva Hillary Clinton és Donald Trump szavazóira. A stúdió persze azóta cáfolta, hogy valaha is ilyen munkacímen futott volna a Vadászat.

Másrészt tényleg nem mehetünk el a film politikai vonatkozása mellett. A filmet Donald Trump is szidta egy kritikában, úgy fogalmazott, hogy indulatokat szít. Persze a film címét nem írta le, de nem volt kérdés, hogy a Vadászatra gondol. Egyes beszámolók szerint ezen politikai megnyilvánulás miatt a film a tengerentúlon meg is osztotta a közönséget. Bár ez utóbbit a Universal cáfolta.