A végső megoldás: Halál (1992)

Hirdetés

David Fincher rendezésében készülhetett el sorban a harmadik Alien film. A főszerepben ismét Sigourney Weaver térhetett vissza, hogy megküzdjön az idegenekkel.

 

Magyar cím:  A végső megoldás: Halál
Eredeti cím: Alien 3
Műfaj: akció, horror, sci-fi
Mozipremier (USA): 1992. május 22.
Mozipremier (Magyar): 1992. október 6.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: David Fincher
Forgatókönyvírók: David Giler, Walter Hill, Larry Ferguson, Vincent Ward, Ronald Shusett, Dan O’Bannon
Filmstúdió: 20th Century Fox, Brandywine Productions

A végső megoldás Halál – Kritika

A végső megoldás: Halál története:

Ripley (Sigourney Weaver) és társai az űrhajójukkal a Fiorina 161 nevű bolygóra zuhannak le. A balesetet ráadásul csak Ripley éli túl. A bolygón azonban nincs egyedül, hiszen többen is lakják azt, elsősorban rabok. A csürhe komoly veszélyt jelent Ripley-re, azonban az űrhajón felbukkanó titokzatos idegennel sem lesz könnyű elbánni.

Szereplők:

Sigourney Weaver, Charles S. Dutton, Charles Dance, Paul McGann, Brian Glover, Ralph Brown, Danny Webb, Christopher John Fields, Holt McCallany, Lance Henriksen, Christopher Fairbank, Carl Chase, Leon Herbert, Vincenzo Nicoli, Pete Postlethwaite

A végső megoldás: Halál képek:

A végső megoldás: Halál előzetes:

Érdekességek:

Ripley ez alkalommal is főszerepet kapott a történetben. Viszont az első vázlatokban ő abszolút nem szerepelt a sztoriban. Igaz a forgatókönyvet többször átírták. Például a készítők 7 millió dollárt költöttek olyan díszletekre, amelyeket végül nem is használtak fel. Ez pont amiatt volt, hogy egyes részek időközben kikerültek a forgatókönyvből. Összesen egyébként 6 darab forgatókönyv készült.

A film rendezését David Fincher kapta, aki a maga nemében zseninek számít, ám mégis meglehetősen nehéz a természete. Jó példa erre, hogy a jelmeztervezéssel elsőként megbízott Bob Ringwood még az előkészületek során, a korai fázisban kiszállt a projektből. Pont Fincher miatt tette ezt.

A direktor ötlete volt, hogy Sigourney Weaver borotválja kopaszra a fejét. Előtte persze megkérdezte erről a színésznőt, aki annyit válaszolt, hogy amíg megkapja a fizetését, addig ez sem jelent számára gondot. Igaz azért tudni érdemes, hogy Weaver otthon és a forgatási szünetekben parókát viselt, hogy ne ijesszen rá kopaszon a kislányára. A szóban forgó fizetés egyébként 5,5 millió dollár volt. Csak összehasonlításképpen. Sigourney Weaver az első Alien-filmért 30 ezer dollárt kapott.

A végső megoldás: Halál 65 millió dollárból készülhetett el. Végül 160 milliót hozott a stúdió konyhájára.

A végső megoldás: Halál utómunkálatai meglehetősen sok időt vettek igénybe. A stáb a forgatások befejezését követően még egy évig dolgozhatott. Ráadásul érdekes adalék, hogy a Fox a direktor tudta nélkül kezdett neki a vágásnak. Fincher ezen annyira megsértődött, hogy ott is hagyta ebben a fázisában az egész projektet.

A rendezésre Ridley Scott-ot is felkérték, ám ő ekkor nemet mondott a lehetőségre. Ezt követően Renny Harlin és Vincent Ward is esélyesek voltak a rendezői székre. Végül azonban mindketten leléptek. Így került a képbe David Fincher.

A film története 2179-ben játszódik. Nem sokkal járunk időben az előző rész befejezése után.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE